Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Generalitat dóna suport a Colau en el tancament del CIE i reclama alternatives

La Generalitat recolza Colau en el tancament del CIE i reclama alternatives

EFE

Barcelona —

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha mostrat aquest dimarts el seu suport a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la seva oposició al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca i ha defensat que el Govern hauria de plantejar “alternatives” a aquests centres.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Munté ha defensat el tancament del CIE per tractar-se d'“una anomalia jurídica” i ha assenyalat els possibles “atemptats que es podien produir contra els drets fonamentals de les persones” en aquestes instal·lacions.

Ha assenyalat que existeix una resolució del Parlament de juliol de 2015 que denuncia aquests problemes, per la qual cosa ha incidit en la necessitat de construir “alternatives”, ja que els interns “no són persones que hagin comès cap delicte”.

Tècnics de l'Ajuntament de Barcelona van intentar aquest dilluns inspeccionar el CIE de Barcelona, per comprovar si està en funcionament però no els van permetre l'accés, per la qual cosa han estès acta.

L'Ajuntament de Barcelona considerava que el CIE de la Zona Franca requereix de llicència d'activitats i per això va ordenar-ne el cessament, no obstant això, per al seu titular, el Ministeri de l'Interior, aquest tipus de centres no requereix d'aquesta llicència, per la qual cosa la setmana passada el va reobrir després de realitzar diverses obres de millora.

Munté ha instat al Govern, que posseeix les competències sobre els CIE, a tancar aquests centres d'internament per a immigrants en situació irregular i a concedir-los un “caràcter excepcional, en cas que no funcionin altres opcions”.

Etiquetas
stats