Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Barcelona assumeix la gestió del Port Olímpic per reformular-ne el model d'oci

El Port Olímpic, al districte de Sant Martí de Barcelona

Yeray S. Iborra

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat firmaran en els propers dies un protocol que permetrà que el consistori barceloní gestioni de manera directa el Port Olímpic. La gestió de l'espai, construït l'any 1991 i hereu de les polítiques en infraestructures de les Olimpíades de Barcelona 1992, era fins ara competència de la Generalitat de Catalunya. “Amb aquest acord aconseguirem la integració del Port Olímpic i les seves activitats a la ciutat. Farem que els veïns se'l sentin seu”, ha destacat aquest dijous la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

El consistori barceloní aconseguirà la cessió directa del Port Olímpic –entre la platja de la Barceloneta i la Nova Icària, al litoral barceloní– l'any 2020, quan acabi la cessió actual. L'Ajuntament ha qualificat la mesura d'“històrica”, ja que permetrà “redefinir el model” per mitjà d'un nou Pla Director Urbanístic que es començarà a redactar en els propers mesos.

Els dos ens signaran properament un protocol per mitjà del qual l'Ajuntament passarà a assumir l'administració “pública directa i municipal” de l'espai, tot i que la Generalitat conservarà les competències d'inspecció i sanció.

Segons el document que signaran la tinenta d'alcaldia, Janet Sanz, i el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, l'Ajuntament es compromet a “dur a terme les actuacions i inversions que calgui pel que fa a infraestructura, integració port-ciutat, explotació i seguretat”. Les dues administracions, un cop signat l'acord, establiran un grup de treball que definirà el calendari d'execució de les mesures acordades.

Una zona “problemàtica”

Barcelona pretén millorar l'accessibilitat de l'espai –ocupat en la seva majoria per cotxes– i buscar un nou enfocament de l'activitat econòmica, fins ara centrada en l'oci nocturn. El canvi en la gestió del port es tracta d'una reclamació dels veïns de la Vila Olímpica que ve de llarg: l'espai concentra 23 discoteques i els veïns es queixen de l'incivisme i les baralles a la zona.

“Fins ara el Port Olímpic ha estat una zona problemàtica. Els restauradors també el veuen, el problema, i ens han demanat intervenció per a tenir més seguretat a l'espai. Haurem de valorar quin serà el model d'oci nocturn i l'oferta d'activitats: s'ha de reordenar l'espai”, ha afegit Janet Sanz. L'Ajuntament vol que l'espai afavoreixi “l'oci familiar”.

Etiquetas
stats