Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Garganté (CUP) denuncia el mosso que li va donar un cop de porra a Gràcia

El regidor de la CUP Josep Garganté després del cop de porra a l'esquena

Yeray S. Iborra

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Garganté, presentarà aquest dimarts una denúncia contra el mosso que el va colpejar aquest diumenge al migdia a la Travessera de Gràcia, al costat del Banc Expropiat. En un vídeo difós per Antagonia.com es veu com un mosso colpeja Josep Garganté a l'esquena. També es veu com el regidor de la CUP li demana el número d'identificació: “Vull el número d'aquest agent!”, crida Garganté. “Marxa d'aquí”, li diu un altre antidisturbi, que finalment fa que el mosso que ha colpejat Garganté es giri per mostrar el número d'identificació. El cop del mosso es va produir a una nova jornada de protestes, aquest cop diürna, aquest diumenge a Gràcia pel Banc Expropiat.

El mateix Garganté va explicitar el cop aquest diumenge per mitjà de Twitter. Aquest dilluns la CUP de Barcelona ha confirmat que es presentarà una denúncia contra el mosso que va propinar el cop. L'inspector dels mossos, Jordi Dalmau, ha acusat aquest dilluns a Garganté de “fer provocació” per rebre el cop i ha considerat “correcte” l'actuació policial.

Per la seva banda, la CUP ha anunciat que la denúncia no només pretén esclarir la situació de Garganté sinó que vol “que tingui caràcter polític” i que serveixi per fer palesa “la situació amb la policia aquests dies a Gràcia”. La CUP denuncia un “dispositiu policial excessiu” i que “el centenar d'agressions no s'han destacat fins que no s'ha colpejat a Garganté”. La denúncia de Josep Garganté es presentarà quan els advocats de la CUP acabin de treballar en l'incident. El mateix Garganté ha confirmat que disposa d'un informe mèdic.

La jornada de protesta d'aquest diumenge per la recuperació del Banc Expropiat es va desenvolupar sense incidents durant tot el matí fins passades les 14h, quan es van produir quatre càrregues policials al carrer Mare de Déu dels Desemparats després que alguns concentrats llancessin aigua i farina als agents.

Fins al moment s'han comptabilitzat diverses persones ferides (el Banc Expropiat les ha xifrat en un centenar) per les càrregues policials de diumenge i la resta de la setmana. Aquest diari diumenge va comprovar la lesió d'una persona ferida al braç per cop de porra i els manifestants van denunciar almenys dues persones ferides al cap per les càrregues. Per la seva banda, els Mossos van informar que set agents van resultar ferits.

Els membres del banc han avisat que llançaran més convocatòries de cara a aquesta setmana amb l'objectiu de tornar al Banc Expropiat.

Etiquetas
stats