Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Barcelona denega el Pla de Millora Urbana per ampliar La Maquinista

L'Ajuntament atura el projecte de la Maquinista

Xavier Puig i Sedano

El Govern municipal de Barcelona ha denegat l'aprovació inicial del Pla de Millora Urbana amb què es preveia un augment de la superfície del centre comercial La Maquinista. La regidora d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha expressat que aquesta denegació no paralitza el projecte d'escola previst per la zona, sinó que vol “deslliurar-la del llast que suposa condicionar l'escola a l'aparcament futur que preveia el centre comercial”.

El Pla de Millora Urbana del Sector de la Maquinista establia una ampliació del sostre comercial net del complex fins a 36.000 metres quadrats, a més de 50.000 metres destinats a aixecar-hi 588 habitatges i la cessió de sol per a una escola.

Des de l'Ajuntament s'ha apuntat a dues causes que són les que permeten fer enrere l'aprovació inicial. La primera, tal com ha puntualitzat Sanz, és la superació del termini previst per la construcció d'habitatges protegits previstos en el pla. El termini actual és de 5 anys, però l'empresa promotora en preveia 12. En segon lloc, la regidora ha puntualitzat que el pla “treballa amb unes parcel·les fruit d'un projecte de reparcel·lació que no s'ha aprovat”, en referència a l'ús de sòl públic que el projecte de La Maquinista –promogut per Unibail Rodamco Steam S.L.U.– preveia per als aparcaments i els accessos.

Sanz ha explicat que intentaran que el projecte respecti l'entorn del barri: “Qualsevol d'aquestes accions impacta en uns eixos comercials i en la vida quotidiana de veïns i veïnes”. En aquesta línia la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha assenyalat que “hi va haver mobilitzacions importants dels veïns en contra d'aquest projecte i estan a l'espera de quina és l'evolució”.

Igualment, Ortiz ha considerat que el projecte “hipotecava l'escola perquè la condiciona a l'explotació del subsòl i l'aparcament i hipoteca la mobilitat perquè ara ja molts veïns tenen dificultats per sortir del barri en caps de setmana”. També ha fet incís en l'afectació que podria tenir sobre la cohesió social i comercial del barri “que en gran part es basa en tenir eixos comercials de proximitat” i ha posat com exemple l'impacte que ja ha tingut fins ara la Maquinista.

Des del Consistori no s'ha volgut revelar quines són les propostes que es posen a partir d'ara sobre la taula, però han fet manifesta la seva voluntat de dialogar amb tots els actors per buscar alternatives. Sanz ha apuntat que “per les magnituds del projecte no estem parlant només del barri, sinó de tota la ciutat”.

Etiquetas
stats