Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona premiarà els criteris socials i ambientals en la contractació pública

Gerardo Pisarello al seu despatx, a l'Ajuntament de Barcelona

Yeray S. Iborra

L'Ajuntament de Barcelona ja li va parar els peus a la contractació amb empreses amb activitats il·legals en paradisos fiscals. Ara, a més, premiarà els criteris socials i ambientals en la contractació pública. El consistori barceloní ha elaborat les primeres Guies de contractació pública social i ambiental amb l'objectiu que la competitivitat econòmica no sigui l'únic requisit a l'hora de contractar. Barcelona contracta cada any 590 milions d'euros en serveis i bens a la ciutat.

Segons ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, en compareixença aquest dilluns, les empreses i professionals que contracti l'Ajuntament de Barcelona hauran de “potenciar la petita i mitjana empresa (PIME), els autònoms i el món cooperatiu”. L'Ajuntament dividirà els contractes en lots per “afavorir” les PIMES de cara a la contractació pública.

A més, també s'haurà d'afavorir la igualtat de gènere, la conciliació o la diversitat funcional. “La contractació pública ha de ser una eina de canvi”, ha destacat Pisarello. Amb aquesta finalitat es contempla l'increment d'1,5 milions euros la partida pel 2016 destinada a contractació amb centres d'inserció laboral per a persones amb diversitat funcional, congelada des de 2012.

la protecció de les petites i mitjanes empreses, dels drets laborals, l'economia cooperativa, social i solidària, el comerç just, la igualtat de gènere, el respecte a la diversitat funcional, no sexista, i el respecte a la conciliació

Ver más en: http://www.20minutos.es/noticia/2765293/0/barcelona-criteris/socials-medioambientals/contractacio-publica/#xtor=AD-15&xts=467263

la protecció de les petites i mitjanes empreses, dels drets laborals, l'economia cooperativa, social i solidària, el comerç just, la igualtat de gènere, el respecte a la diversitat funcional, no sexista, i el respecte a la conciliació

Ver más en: http://www.20minutos.es/noticia/2765293/0/barcelona-criteris/socials-medioambientals/contractacio-publica/#xtor=AD-15&xts=4672

“No tenim eines per legislar en matèria laboral, però sí d'altres per intervenir en la contractació”, ha dit Pisarello, que ha explicat que l'Ajuntament preveu afavorir també la contractació d'aquelles empreses que paguin els seus treballadors per sobre del conveni del sector, a més de la creació d'una etiqueta municipal com a reconeixement públic per a les empreses que demostrin que compleixen els requisits d’un model de negoci amb responsabilitat social. Es crearà, a més, un registre municipal per a aquest tipus d'empreses.

Gerardo Pisarello ha explicat que l'objectiu de la mesura, que se suma a la prohibició que cap contractista de l’Ajuntament tingui relació econòmica amb països considerats paradisos fiscals i la limitació de la contractació directa sense publicitat, és “garantir la màxima transparència i la màxima concurrència per a tota la seva activitat administrativa”.

L’Ajuntament de Barcelona debatrà ara els criteris d’actuació d’aquestes Guies amb els sectors empresarials, associacions i d'altres entitats ciutadanes, de forma que el procés de diàleg culmini en l’aprovació d’un nou decret municipal de Contractació social i mediambiental abans de l'estiu que serveixi per a substituir el decret de l'Alcaldia actual, vigent des del novembre de 2013.

Crítiques d'ERC a les 'Guies'

El líder d'ERC Barcelona, Alfred Bosch, ha lamentat que les Guies de contractació pública social i ambiental no recullin “mesures rellevants” en qüestions relacionades amb les pròpies guies i aprovades abans pel Ple municipal.

Bosch ha posat d'exemple que les Guies no incorporen que l'Ajuntament de Barcelona aposti per un Salari Mínim de 1.000 euros a l'Administració i les seves adjudicacions o que es presentin informes trimestrals sobre les contractacions que fa el consistori.

Etiquetas
stats