Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència de Barcelona manté a la presó un manter reclòs des del 20 de maig

Manifestació de suport a Sidil Moctar

Oriol Solé Altimira

L'Audiència de Barcelona ha mantingut a la presó el manter Sidil Moctar, empresonat des del passat 20 de maig. El venedor està acusat de dos delictes, un de lesions i un altre d'atemptat contra un agent de l'autoritat per colpejar amb una branca d'arbre un agent de la Guàrdia Urbana.

En una interlocutòria dictada el dimecres passat a la qual ha tingut accés aquest diari, els tres jutges de la secció cinquena de l'Audiència de Barcelona han rebutjat el recurs d'apel·lació que la defensa del manter havia presentat a la resolució de l'1 de juny del jutjat d'instrucció 25 de Barcelona, que va confirmar la presó provisional, comunicada i sense fiança contra Moctar. L'Audiència ha trigat gairebé dos mesos en resoldre el recurs, un temps en què el manter ha estat tancat a la presó Model de Barcelona.

“L'agent de l'autoritat agredit estava d'esquena [...] i l'agressió, amb una branca d'un arbre, va ser dirigida contra el seu cap”, assenyala la interlocutòria judicial. Els jutges també avisen que el manter s'exposa a penes superiors a tres anys i tres mesos de pressió, cosa que no permetria suspendre el seu ingrés a la presó.

“L'apel·lant [el manter] és de Senegal, sense que consti que tingui en aquest moment permís de residència a Espanya, encara que té un cert arrelament social”, afegeix la interlocutòria. La defensa de Moctar ha tornat a recordar que ha aportat documentació davant el tribunal que demostra que el venedor porta onze anys vivint a Espanya. La Fiscalia va demanar aquesta setmana l'expulsió d'Espanya del manter i una pena de presó de cinc anys.

Moctar es troba reclòs des que la jutgessa va decretar el seu ingrés a la presó provisional al considerar que hi havia “risc de fuga” i “alarma social”, i també per “la condició d'estranger de l'investigat”. La mesura va revoltar al col·lectiu de manters de la capital catalana, que ho va veure com una resposta desproporcionada a una agressió que, com a conseqüència més greu, va comportar quatre punts de sutura al cap de l'agent ferit.

El manteniment a la presó de Sidil Moctar afegeix una altra complicació al conflicte que viuen els manters amb la policia i les administracions públiques. En l'última setmana, un manter ha ingressat en el recentment reobert CIE de Barcelona i quatre a la Model acusats de pertinença a grup criminal. Per aquesta tarda els manters han convocat una manifestació que anirà des de la Model fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona, seu de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat

Etiquetas
stats