Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'últim veí del carrer Lancaster 13 es querella per coaccions contra una immobiliària per voler fer-lo fora de casa

Carrer Lancaster

Oriol Solé Altimira

L'únic veí que segueix vivint al carrer Lancaster 13 del barri del Raval de Barcelona s'ha querellat contra la immobiliària MK Premium per un delicte de coaccions vinculat als suposats intents de l'empresa de fer-lo fora de casa seva. La querella l'ha presentat aquest dimarts el llogater Shiplu Ahmed, representat per l'advocat Andrés García Berrio, i es dirigeix contra dos empleats de MK Premium, T.G. i V.K. i contra la pròpia immobiliària.

En concret, la denúncia acusa la immobiliària, que va comprar l'edifici sencer al juny de l'any passat, de coaccionar Ahmed perquè marxés de casa seva i poder començar així les obres de rehabilitació de la finca. L'inquilí es va negar a anar-se'n al tenir un contracte de lloguer en vigor. Un treballador de la immobiliària hauria visitat Ahmed al novembre de l'any passat i fins i tot li hauria arribat a oferir una clau per anar-se'n a “ocupar” un altre habitatge, segons s'exposa a la querella.

Des de la immobiliària, a més, s'hauria ofert pagar la diferència del lloguer a canvi d'Ahmed i la seva família se n'anessin a un altre pis. D'altra banda, una comercial de la immobiliària hauria preguntat en diverses ocasions a l'inquilí “per què seguien vivint allà” i “si volien diners”. “Es dedicava a ensenyar els pisos buits de la finca a clients i aprofitava per pressionar-lo també”, afegeix la querella sobre la comercial.

Els problemes per a la família d'Ahmed han crescut en les últimes setmanes. I és que al març d'aquest any es van despertar amb el soroll d'unes obres al pis del costat. Fins i tot van començar a caure trossos de pintura i de guix del pis. En sortir al replà per preguntar per unes obres que desconeixien, un operari els va dir que no havien estat informats que encara hi hagués una família vivint a l'edifici.

Des de MK Premium han negat totes les acusacions que es recullen en la querella i han explicat que l'inquilí que els ha denunciat no paga el lloguer des de fa mesos. Així mateix, han recordat que en poques setmanes el jutge emetrà una sentència sobre l'impagament del lloguer.

La querella presentada aquest dimarts és l'últim capítol de la batalla que mantenen els veïns de Lancaster –amb el suport per l'Ajuntament de Barcelona– i MK Premium. Tal com va explicar aquest diari, els inquilins de Lancaster 9 i 11 van passar dues setmanes amb inundacions després del trencament d'una canonada, que la societat propietària no va arreglar, encara que va desmentir que es tractés d'una represàlia contra els veïns. A més, MK Premium es va querellar contra la regidora de Ciutat Vella de Barcelona, Gala Pin (BComú), que va denunciar a la televisió que la immobiliària coaccionava als veïns per fer-los fora de casa seva.

Etiquetas
stats