Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La PAH ocupa un pis de Blackstone per exigir respostes al fons voltor

LA PAH ocupa un pis de Blackstone

elDiario.es Catalunya

La PAH ha tornat a posar el fons nord-americà Blackstone en el punt de mira. Blackstone va adquirir el paquet de deutes hipotecaris de Catalunya Caixa i ara els gestiona des de la seva filial espanyola, Anticipa. Els afectats per la hipoteca han criticat en diverses ocasions la manca de voluntat negociadora de l'entitat des d'abans que la compra es fes realitat. Aquest dimarts, després de concertar cita per visitar un dels pisos provinents de desnonaments que l'entitat té al mercat, l'han ocupat amb desenes d'activistes de la PAH.

Reclamen la dació en pagament i el lloguer social “sense xantatges” per a les famílies, millores en l'atenció telefònica i oficines en les capitals de província perquè hi puguin acudir els afectats, i contractes d'arrendament que eliminin el cobrament de costos addicionals a la quota de lloguer. “Amb el compliment de les nostres demandes, és desbloquejarien els casos de més de cent famílies afectades, que segueixen sense solució des que Blackstone va adquirir 90.000 actius hipotecaris de Catalunya Caixa, entre els quals es trobaven les seves hipoteques”, asseguren des de la plataforma.

La PAH denuncia que “Blackstone arriba a aprofitar-se de l'angoixa i de la desesperació de les famílies recorrent impunement a l'extorsió contractant empreses externes perquè es presentin al domicili de les famílies i amenaçant-les amb el desnonament si no abandonaven voluntàriament l'habitatge”.

El conflicte entre la PAH i Blackstone ve de lluny. Quan el fons negociava la compra del paquet d'hipoteques de Catalunya Caixa, el banc català oferia a les famílies els anomenats “contractes d’espera”. Proposava a les famílies que no podien pagar la hipoteca un contracte que els permetia seguir a casa per quotes de 300 o 400 euros fins que Blackstone es fes càrrec de la gestió. La contrapartida, però, era que signessin una clàusula comprometent-se a no protestar contra el banc. D'altra banda, tampoc garantien una solució passat aquest termini, com segueix denunciant la PAH. Els afectats van posar en marxa una campanya amb aliats internacionals, que protestaven davant la seu de Blackstone a Nova York, i va provocar preocupació al fons voltor.

Etiquetas
stats