Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Un regidor del PP diu que Ada Colau hauria d'estar “netejant terres i no d'alcaldessa”

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

elDiario.es Catalunya

La petició d'Ada Colau perquè l'Exèrcit no comparteixi recinte amb el Saló de l'Ensenyament de Barcelona no ha caigut bé a la major part dels polítics de dretes. El regidor del PP a Palafolls (Barcelona), Oscar Bermán, conegut per les seves posicions extremes, ha anat més enllà de la crítica política i ha proferit comentaris masclistes cap a Colau, de la qual ha dit que hauria d'estar “netejant terres i no d'alcaldessa de Barcelona”.

En declaracions al portal Alerta Digital, Bermán ha demanat al seu partit que “es planti com jo i digui que fins aquí hem arribat” ja que, per a ell, “una part del poble espanyol està sent dominat per la pitjor gentussa que es podria imaginar fa uns anys. Ada Colau és el millor exemple”.

Malgrat la crida a la calma i a la responsabilitat de l'alcaldessa després de la trobada amb els militars, Bermán ha insultat Colau i ha assegurat que és “una eixelebrada plena d'odi i fòbies salvatges”. “En una societat seriosa i sana estaria netejant terres i no d'alcaldessa de Barcelona. Amb tots els meus respectes a les digníssimes netejadores”, ha afegit.

Sense arribar als termes de Bermán, la passada setmana el ministre de Defensa, Pedro Morenés, va considerar que l'alcaldessa havia faltat al respecte i a l'educació dels militars. Crítiques similars van arribar des companys de gabinet com Alfonso Alonso, malgrat que el militar al qual Colau va demanar retirar als militars del Saló de l'Ensenyament va explicar a la Cadena SER que la trobada s'havia desenvolupat de forma normal.

Colau va traslladar a dos militars presents al Saló de l'Ensenyament el rebuig que el plenari municipal de Barcelona havia mostrat a la presència de l'armada en l'esdeveniment, en la línia d'una moció del Parlament aprovada al juliol.

Colau contesta a Twitter

L'alcaldessa ha contestat a Bermán a través de Twitter. “En una societat sana ser alcaldessa i fregar terres és compatible. Ser masclista i regidor no hauria de ser-ho”, ha afirmat Colau

Qui també ha hagut de fer un toc d'atenció públic a Bermán ha estat el líder del PP a Catalunya, Xavier García-Albiol, conegut també per les seves campanyes publicitàries racistes a Badalona. Albiol ha demanat al regidor de Palafolls que “sigui més fi” i “poleixi” les seves crítiques a Colau.

Llarga trajectòria ultra

Ada Colau no és l'única que “adoctrina”, segons el parer de l'edil popular. El passat mes de febrer, Bermán va demanar clausurar de forma temporal les facultats de Ciències Polítiques i Sociologia precisament pel “adoctrinament” que, segons el regidor, els seus professors professen a favor de les idees d'esquerres. Va arribar a assegurar que aquestes facultats eren “fàbriques de marxistes”, una cosa perillós per l'edil popular.

No era la primera vegada que Bermán mostrava les seves simpaties amb l'ideari d'extrema dreta. Bermán va sortir en defensa de l'edil del PP a Calp que va assegurar que amb la dictadura franquista es vivia “de meravella”. “Al costat d'aquesta Espanya, la de Franco era l'Arcàdia feliç”, va abundar el regidor de Palafolls.

En el seu municipi, Bermán ha causat polèmica per impulsar des de la presidència de la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria una desfilada de legionaris per Setmana Santa que rebutgen les altres forces polítiques del poble. “Els legionaris desfilaran pels carrers de Palafolls, vulgui o no vulgui l'alcalde”, va avisar l'edil del PP al febrer. Palafolls és una població de gairebé 10.000 habitants de la comarca del Maresme. El PSC governa amb sis regidors, ERC en té quatre i tant el PP com ICV-EUiA i Ciutadans compten amb un regidor.

Així mateix, Bermán s'ha mostrat contrari al multiculturalisme per ser, segons la seva opinió, un “situació artificial i malsana que només afecta els Estat en declivi general”. També ha demanat en diverses ocasions la suspensió de l'autonomia catalana pel procés sobiranista.

Etiquetas
stats