Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Revés dels veïns a la superilla, la primera prova pilot d'Ada Colau per pacificar la ciutat

Superilla a Barcelona.

Sergi Franch

Complicacions per a l'Ajuntament de Barcelona pels resultats de la consulta organitzada pels veïns sobre una de les grans apostes urbanes de Colau. A la pregunta “vol l'actual projecte de superilla del Poblenou?”, la resposta ha estat contundent: el 87,2% dels participants en la consulta rebutgen el projecte del Consistori. El 12,5% va votar a favor i el 0,2% ho va fer en blanc. Un total de 1739 veïns del Poblenou han participat a la consulta.

Amb aquestes dades a la mà, el portaveu de la Plataforma de Veïns, Jordi Campins, conclou: “aquest invent no ens agrada gens”. Amb els resultats de la consulta a la mà, Campins ha demanat als grups i en especial al Govern d'Ada Colau que faci marxa enrere en el projecte, que qualifica “d'imposició”.

La Plataforma d'Afectats per la superilla, entitat opositora a la iniciativa, havia organitzat aquesta consulta en els diumenges consecutius del 14, 21 i 28 de maig. S'havien disposat tres urnes, una per conèixer l'opinió dels habitants del perímetre de la superilla, la dels comerciants de la zona i una tercera urna pels residents. Els veïns havien recollit més de 4.000 firmes i han protagonitzat fins a dues manifestacions en contra del projecte.

Els resultats de la consulta suposen un nou cop a l'aposta del Govern municipal de Barcelona en Comú per la peatonalització d'aquesta àrea del Poblenou, en funcionament des de setembre de 2016. La previsió dels responsables municipals és que la proposta d'eliminació del trànsit de cotxes s'estengui a quatre zones més de la ciutat, pas imprescindible per pacificar la ciutat.

Però els veïns critiquen els perjudicis que suposa pels aparcaments, l'accés als autobusos (s'han desplaçat al perímetre de la superilla) o la garantia del bon funcionament dels equips d'emergència. El Síndic de Greuges va denunciar també la “falta de planificació” de la intervenció, i demanava “més consens veïnal” en les noves reformes de l'espai.

Les reaccions de l'oposició sobre els resultats de la consulta organitzada pels veïns han estat imminents. El portaveu del Grup Demòcrata (antiga Convergència), Joaquim Forn, ha proposat la convocatòria d'un ple extraordinari al districte de Sant Martí perquè es redefineixi el projecte. “Què més ha de passar perquè rectifiquin?”, S'ha preguntat el regidor.

També el portaveu del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha recordat al Govern “l'obligació d'escoltar” ja que “els resultats parlen per si mateixos”. Per la seva banda, el regidor del grup municipal de Ciutadans, Koldo Blanco, ha demanat al govern municipal que “desmantelli immediatament el desafortunat experiment de la superilla del Poblenou”.

Preguntat per aquesta qüestió, l'Ajuntament no ha fet valoració dels resultats de la consulta organitzada per la Plataforma de veïns contraris al projecte de la superilla però fonts municipals assenyalen que l'equip de Govern “referma la seva aposta per seguir treballant per millorar cada dia la superilla”.

FE D'ERRADES: En una primera versió d'aquesta notícia, s'indicava que “segons el cens electoral del 2015, la participació ha estat del 26%”. No obstant, aquesta és la xifra proporcionada per l'entitat organitzadora, que es correspon a una estimació que ha fet la pròpia Plataforma.

Etiquetas
stats