Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La protesta contra el desallotjament del Banc Expropiat creix per tercera nit consecutiva

Un grup de manifestants davant el cordó policial al carrer Mare de Déu dels Desamparats

La tercera nit de protestes contra el desallotjament del Banc Expropiat al barri de Gràcia acaba amb més manifestants i menys aldarulls que les anteriors. Per evitar que es repetissin imatges com les del dimarts, quan els manifestants van aconseguir tornar a obrir la porta de l'antiga sucursal bancària i van rebre la càrrega policial en resposta, els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han encerclat l'immoble des d'abans de l'inici de la manifestació. L'objectiu de la protesta d'aquest dimecres era rodejar el Banc Expropiat, i el recorregut de la manifestació ha acabat per envoltar el perímetre marcat pels antiavalots.

La manifestació ha estat la més nombrosa des de dilluns. A més dels veïns de Gràcia, s'han sumat a la marxa altres de Sants, Sant Andreu o Nou Barris, que han arribat a Gràcia en les respectives columnes des dels seus barris. La marxa ha sortit de la plaça de la Revolució i ha passat de llarg davant els cordons policials fins a tornar a la mateixa plaça. En el recorregut, els manifestants han rebut el suport de veïns que sortien als balcons per aplaudir-los o repicar cassoles contra el desallotjament.

Un cop a la plaça els convocants han donat per acabada la manifestació. “Hem decidit no anar al Banc Expropiat per evitar una carnisseria com la d'ahir”, han explicat des del compte de Twitter del Banc i han anunciat noves convocatòries demà. No obstant, els manifestants han seguit concentrats. Al carrer Mare de Déu dels Desemparats, que porta de la plaça al Banc, els antiavalots han anunciat per megafonia que intervindrien. Des d'allà, la protesta s'ha dispersat pels carrers de Gràcia, un grup s'ha dirigit cap al nord i un altre ha tallat Gran de Gràcia, i ha calat foc a un contenidor i un caixer.

La policia ha dispersat els manifestants, que s'han reagrupat pujant el carrer Verdi. A l'alçada del carrer Astúries els Mossos han carregat contra els manifestants i s'han produït corredisses i nous contenidors bolcats. El grup s'ha dirigit cap al carrer Providència, on han trencat els vidres d'una sucursal bancària, el que ha provocat reprimendes dels veïns.

Els aldarulls s'han saldat amb un manifestant detingut, segons fonts oficials dels Mossos d'Esquadra, tot i que passada la una de la matinada alguns activistes alertaven que la policia estava practicant més detencions, un extrem que no ha estat confirmat. Amb aquest ja són dos detinguts durant els tres dies de protestes: el que va ser arrestat dilluns a la nit el van posar el mateix dimarts en llibertat amb càrrecs per desordres públics.

Pel que fa als ferits, la nit es s'ha tancat amb almenys cinc manifestants atesos pel Servei d'Emergències Mèdiques, així com sis agents de policia ferits, sempre segons fonts oficials.

Poc abans de la mitjanit, la plaça Revolució ha estat un cop més el punt de trobada dels manifestants dispersats. El gruix dels Mossos havia abandonat el perímetre del Banc Expropiat per seguir els manifestants arreu del barri, però un cordó policial s'ha mantingut barrant l'accés. Després d'algunes escridassades als antiavalots, una de les manifestants ha superat la barrera posada pels policies i el petit grup congregat a la plaça ha avançat fins que els agents han tornat a carregar. Els manifestants han respost llançant objectes als Mossos i als periodistes que hi havia darrera el cordó policial. Tanmateix, com a mínim dos periodistes i una fotoperiodista han rebut cops de porra de la policia.

La plaça Revolució no s'ha buidat fins a la una de la matinada quan la policia ha tornat a carregar contra un petit grup congregat pacíficament. Al final de la nit, alguns manifestants han apuntat que hi hauria com a mínim 15 ferits per les càrregues policials.

Etiquetas
stats