Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La modificació pressupostària de Colau es votarà aquest dijous

Finalment el Ple per la votació de la modificació de crèdit es realitzarà dijous

Yeray S. Iborra

L'Ajuntament de Barcelona convocarà un Ple extraordinari aquest dijous a la tarda —hora per confirmar— on es votarà la macromodificació de crèdit de Colau, els pressupostos de 2016 de l'Ajuntament. El Ple, que sonava per aquest divendres, es produirà finalment dijous per qüestions d'agenda dels partits, segons fonts del govern municipal. La convocatòria arriba després de l'anul·lació in extremis del Ple extraordinari del passat dilluns dia 25, quan la CUP no va donar el seu suport als números de Colau; BComú necessitava, com a mínim, l'abstenció dels anticapitalistes i la suma d'ERC i PSC.

En els últims dies s'han produït diverses reunions entre l'Ajuntament —principalment representat per la figura del primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello— i la CUP, i sembla que s'han apropat postures. La CUP ha avançat en les seves exigències (les “deu pedalades”) vers l'Ajuntament i s'ha generat nova documentació per tal que la militància dels anticapitalistes deliberi. En els últims dies s'ha fet més èmfasi en fixar el calendari i les condicions d'aquestes exigències que en canviar el fons, ja que el govern municipal ha mantingut que en comparteix “el diagnòstic”.

La convocatòria del Ple extraordinari per part de BComú mostra un apropament amb la CUP, ja que Pisarello ha afirmat en anteriors ocasions que no convocaria un Ple fins a tenir prou suports a la modificació de crèdit de l'Ajuntament. BComú ja compta amb el 'sí' a la modificació d'ERC i PSC des de fa setmanes. De fet, tant republicans com socialistes s'han centrat aquests dies en agilitzar l'acord pels pressupostos per començar a plantejar ja les fórmules de govern. El líder d'ERC Barcelona, Alfred Bosch, fins i tot va plantejar l'entrada al govern de la CUP, però els anticapitalistes s'hi van negar.

La CUP però no es pronunciarà sobre el seu vot fins la reunió que ha de mantenir la Mesa Política aquest dimecres al vespre, que congregarà les 13 assembles territorials; la decisió de les assemblees tindrà caràcter vinculant. Fonts dels anticapitalistes asseguren que les “tres vies ['sí', 'no' i 'abstenció'] estan obertes”.

stats