Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una part de la presó Model serà una escola pública a partir del curs vinent

La Model de Barcelona tancarà aquest mes de juny

Yeray S. Iborra

Després de 113 anys d'ús penitenciari, la presó Model de Barcelona tancarà el pròxim 1 de juny. Una part d'aquesta serà, a partir de l'endemà del tancament, destinada a una escola pública amb barracons provisionals –segons ha anunciat aquest dimecres l'Ajuntament de Barcelona– que estarà formada per dues línies d'infantil amb 50 noves places. Està previst que l'equipament operi a partir del curs 2017/2018.

“Avui la model ja comença a tenir la cara del que ha de ser el seu futur: un conjunt d'equipaments pels veïns”, ha destacat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz. Segons fonts municipals, l'obertura d'aquesta nova escola serà finançada a partir del Consorci d'Educació de Barcelona i “reforçarà” la necessitat de centres a l'Eixample.

L'Ajuntament de Barcelona ha catalogat l'Eixample com un territori “especialment dens” i amb “molta manca d'equipaments”, pel que part de les vuit noves línies estructurals que el consistori vol obrir al districte trobaran aixopluc a la presó de Barcelona. Concretament, l'escola se situarà entre el carrer Entença i Rosselló i tindrà per nom –de forma provisional– Eixample 1.

D'aquesta manera, la nova escola ubicada en el sól de la presó Model, que passarà a la Zona Franca, se sumarà a dues més ubicades en el cèntric districte de la capital catalana. Segons ha explicat l'Ajuntament, un altre de les escoles que reforçarà els centres públics al districte estarà situada a Roger de Flor, i una altra al carrer de Cartagena. En total, dues noves escoles a la dreta de l'Eixample i una l'esquerra.

“Això no és un caprici, sinó una reivindicació de veïns i veïnes”, ha dit la tinenta d'alcaldia Laia Ortiz, que ha destacat que ja s'han produït reunions amb diferents entitats i associacions de pares i mares a la mateixa Model. L'acció de l'Ajuntament pren així el testimoni d'aquestes associacions, que reclamaven nous centres al districte.

La notícia se suma a l'anunci fa uns dies per part del consistori de suspendre deu equipaments privats programats a l'Eixample dels que ara “s'estudia” –ha manifestat la regidora Montserrat Ballarín– la possibilitat de “fer-ne un ús públic”.

Etiquetas
stats