Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un menor ha passat 18 dies tancat de forma il·legal al CIE de Barcelona

CIE de la Zona Franca de Barcelona, a través de les reixes

elDiario.es Catalunya

Un adolescent d'origen algerià ha passat 18 dies tancat al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona, segons ha revelat aquest dijous la Cadena SER, una situació il·legal ja que per ser internat en un CIE s'ha de ser major d'edat. El menor va sortir en llibertat aquest dilluns, després de realitzar-se una prova mèdica que ha confirmat que té 16 anys.

El jove, que hauria arribat en pastera a Almeria sense documentació, va ser ingressat el 4 de novembre al CIE per ordre del jutge, sense que se li realitzés cap prova mèdica per comprovar la seva edat. El jutge es va basar en un informe de la Fiscalia que assegurava que el menor havia manifestat davant la policia ser major d'edat.

Un cop tancat en el centre, el menor va protestar assegurant que en cap moment havia manifestat ser adult. A més, sempre segons la SER, l'intern es va dirigir a la Fiscalia de Menors i a la Generalitat, reclamant la seva posada en llibertat per tenir menys de 18 anys. L'administració catalana va fer cas omís a la seva petició, mentre que des de la Fiscalia se'l va remetre al jutge d'Almeria que havia ordenat el seu tancament.

Va ser la mateixa direcció del CIE qui finalment es va posar en contacte amb el jutge de guàrdia de Barcelona per sotmetre l'intern a una prova mèdica que determinés quants anys té. Aquesta prova va ser duta a terme aquest dilluns, corroborant la versió del jove i xifrant la seva edat en 16 anys. La tutela del menor correspon ara a la Generalitat, sota la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), que s'ha de fer càrrec de tots els menors en sòl català sense família propera al país.

Etiquetas
stats