Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

El jutge reactiva la resolució que obliga TMB a revelar els noms i sous dels seus directius

Un autobús de TMB amb adhesius durant una vaga de transport

Arturo Puente

TMB, l'empresa de bus i metro de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, torna a tenir sobre la taula i en vigor la resolució que l'obliga a lliurar a aquest diari els noms i sous de directius, caps i treballadors fora de conveni, a més d'una relació completa dels llocs de treball de l'empresa. El jutge ha decidit aixecar les mesures cautelars imposades contra aquesta resolució de la Comissió de Transparència de la Generalitat, que havia estat suspesa en un primer moment a petició de 163 persones, la major part d'ells directius i tècnics.

La decisió del jutge torna a posar en ple vigor tant la primera resolució, del 7 de juliol del 2016, a través de la qual Transparència donava un termini de tres mesos a l'empresa que presideix Mercedes Vidal (BComú) perquè lliurés tota la documentació requerida d'acord amb la llei de transparència, com la segona, del 28 de setembre, en la qual s'ampliava un mes més el termini per lliurar aquestes informacions.

L'empresa ha incomplert totes les resolucions de la Comissió de Garantia d'Accés a la Informació Pública, que reiteradament han donat la raó a Catalunya Plural en la petició d'informació pública efectuada conforme a la llei de transparència el febrer del 2016. El novembre passat, 163 persones, en la seva majoria directius i tècnics de l'empresa, van acudir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar la nul·litat de la resolució i demanar que es dictessin mesures cautelars sobre ella. El jutge les va admetre en primera instància.

L'empresa, que va decidir no personar-se per si mateixa contra la GAIP, va comunicar llavors a aquest mitjà que no lliuraria la informació sol·licitada per haver-se dictat aquestes mesures cautelars. Malgrat això, tant la primera resolució com la segona ja havien estat incomplides per l'empresa, que s'havia negat a lliurar les dades.

Ara el jutge ha decidit aixecar aquestes mesures cautelars. Segons la notificació enviada als personats, el jutge atén a la resolució que va elaborar sobre el cas l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que donava la raó a la petició d'informació pública enviada per aquest mitjà a l'entendre que cap de les informacions reclamades era subjecte d'especial protecció per la llei de protecció de dades, pel fet de ser TMB una empresa de capital públic. Per aquesta raó, el jutge no troba raó per paralitzar la resolució, i acorda deixar sense efecte la mesura suspensiva.

La reactivació de la resolució favorable a la transparència torna a deixar la pilota a la teulada de l'empresa de transports, controlada des del ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per Barcelona en Comú, que haurà de decidir si lliura la informació requerida o torna a incomplir la resolució. La llei de transparència observa sancions per a l'incompliment reiterat de la norma, que poden anar des de multes fins a la inhabilitació dels seus responsables per ocultació de la informació pública.

Etiquetas
stats