Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

“El turisme mata els barris”: El grafit d'Arran en un bus turístic

Imatge del bus turístic amb la pintada "El turisme mata els barris"

elDiario.es Catalunya

L'organització de joves de l'esquerra independentista Arran ha reivindicat l'atac a un bus turístic que va tenir lloc dijous a Barcelona. A través d'un comunicat i d'un vídeo els joves han reconegut que tres membres de la seva organització van punxar les rodes i van pintar el missatge “El turisme mata els barris” al vidre de davant del vehicle. Asseguren que van actuar “en legítima defensa contra un model que ens vol esclaves i que converteix el país en un parc d’atraccions que únicament beneficia a la burgesia i al capital”.

“El turisme mata els barris”. Si bé no és la primera vegada que a Barcelona s'escolta aquest missatge, sí que és la primera que es llegeix en un bus turístic. Dijous a les 11 del matí, segons un testimoni amb qui ha pogut parlar RAC1, tres persones encaputxades van escriure amb un esprai al vidre de davant del vehicle el missatge en contra el turisme i també van punxar els pneumàtics de les rodes. Els fets van tenir lloc a prop del Camp Nou.

L'Ajuntament ho considera un “fet aïllat”

L'Ajuntament de Barcelona ha condemnat l'acte contra el bus turístic, però l'ha definit com un acte vandàlic aïllat. Agustí Colom, regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, ha volgut desvincular en tot moment aquest acte de qualsevol moviment de protesta veïnal. “La fisonomia de les persones que van intervenir i l'espai no respon a l'expressió habitual de cap moviment veïnal ni de cap entitat. Entenem que és un acte que obeeix a altres objectius”, ha assegurat Colom.

Des del consistori també neguen que a la ciutat hi hagi el que es coneix com a 'turismofòbia'. Colom reconeix, però, que els veïns de la ciutat els alerten “d'altres maneres, com enquestes o altres expressions” de les pressions que viuen alguns barris de Barcelona. Per això, diu, que aquest fet “no respon a les crítiques que es podrien fer al model turístic, sinó a un acte vandàlic que ha tingut com a objecte un bus turístic”. Colom s'ha mostrat preocupat pel fet que les persones que han pintat el missatge al bus turístic anessin emmascarats, ja que això pot generar “alarma”.

Tot i això, asseguren que investigaran els fets i que estan a l'espera de l'informe per part de TMB que expliciti els fets complets i els danys al vehicle. Serà aleshores quan posaran “la denúncia corresponent” i actuaran davant “d'un fet lamentable i denunciable”. Així ho ha confirmat també l'alcaldessa Ada Colau a través de les xarxes socials, que afirma que “protestar pel turisme no pot passar mai per intimidar persones ni fer malbé equipaments”.

Etiquetas
stats