Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La Fundación Catalunya Europa (FCE) es una fundación privada sin ánimo de lucro que tiene como objetivo hacer presente Catalunya en Europa y Europa en Cataluña a través del debate y la generación de conocimiento en economía, gobernanza, democracia, sociedad y cultura.

Llegir Catalunya Europa en català aquí.

European Workshops: els seminaris de la Fundació Cataluya Europa

David Espiga / Pere Almeda

Coordinadors dels seminaris —

0

La Fundació Catalunya Europa, sota la coordinació de Pere Almeda i David Espiga, va iniciar el juny del 2012 un cicle de seminaris per debatre entorn dos grans temes: el futur del projecte europeu i la transformació del model econòmic i social. Els seminaris, englobats sota el títol European Workshops, sorgeixen amb l’objectiu d’analitzar aquests dos eixos per formular-ne una diagnosi i aventurar-se a generar possibles propostes que permetin articular un discurs propi a partir de l’ideari de la Fundació.

Amb la realització d’aquests seminaris hi ha també la voluntat de constituir un espai permanent de reflexió i debat amb vocació de continuïtat per contribuir a generar opinió qualificada i crear un vincle de complicitats generacionals amb punts d’encontre a nivell ideològic. En el context actual de crisi sistèmica que vivim ens pertoca revisar i qüestionar aspectes fonamentals de la nostra realitat política, econòmica i social. És també imprescindible que apareguin nous espais de reflexió amb capacitat d’interpretar i tenir noves mirades envers els reptes que condicionen el nostre progrés i les societats democràtiques.

No hi haurà canvis, ni la transformació d’un sistema amb greus símptomes de fallida serà possible, si no apareixen idees disruptives que busquin modificar l’orientació dels processos actuals que erosionen la qualitat i la legitimitat de la política democràtica i que atempten contra els principis de cohesió i benestar que han regit a Europa en els darrers 60 anys. Els seminaris cerquen reprendre el relat del projecte europeu per revisar i actualitzar-ne la seva vigència i identificar alguns dels obstacles a superar des d’una perspectiva democràtica i en relació als desafiaments de la globalització i la complexitat del procés d’integració. Així mateix, es vol contribuir a repensar els fonaments del sistema econòmic imperant en les darreres dècades, amb l’objectiu de visualitzar com ha de ser el nou encaix amb un model de societat afermat sobre les bases de la justícia social i l’equitat.

Cada matèria que es tracta en el seminari vol tenir una comprensió des d’una òptica europea, així com també un plantejament propi per i des de Catalunya. Els grups de treball del seminari estan formats per persones procedents del món acadèmic, polític, econòmic i de la societat civil amb diferents bagatges professionals, buscant una certa interdisciplinarietat i la confluència de perfils diversos per abordar de manera crítica els temes a tractar. Entre aquestes persones s’inclou la figura d’un ponent que prepara el text a debatre i es complementa amb un convidat-expert en la matèria per tal de dotar d’una visió específica sobre cada tema. Els debats es produeixen de manera essencial i també en els espais de discussió en una intranet pròpia dels seminaris. A la web de la Fundació s’aniran posant a disposició de tothom els diferents documents de treball, així com els articles produïts.

Fruit d’aquests seminaris n’han de sortir un conjunt de reflexions i propostes que posin sobre la taula algunes de les possibles alternatives que s’hauran d’emprendre en els propers anys. Els seminaris volen ser un laboratori d’idees per formular aquelles preguntes que han de propiciar els canvis de paradigma a venir, però que a hores d’ara encara estan per concretar.

Més informació a http://seminarisfce.wordpress.com

Sobre este blog

La Fundación Catalunya Europa (FCE) es una fundación privada sin ánimo de lucro que tiene como objetivo hacer presente Catalunya en Europa y Europa en Cataluña a través del debate y la generación de conocimiento en economía, gobernanza, democracia, sociedad y cultura.

Llegir Catalunya Europa en català aquí.

Etiquetas
stats