Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge ordena desallotjar el local de Telefónica ocupat pels vaguistes de Movistar

Huelguistas en la sede del Mobile World Center. / ENRIC CATALÀ

Arturo Puente

Barcelona —

El jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ha ordenat aquest divendres posar fi a l'ocupació del local de Telefónica per part dels vaguistes de Movistar, que es troben en conflicte laboral des del dia 7 d'abril. El jutge considera que l'ocupació s'ha allargat per sobre del que podia considerar-se com temporal, i demana als Mossos d'Esquadra que es personin a l'edifici de Portal de l'Àngel per requerir la sortida dels treballadors o treure'ls a la força. El magistrat també cita com a imputat el portaveu dels treballadors, per un presumpte delicte de violació de persona jurídica.

L'ocupació del local del Mobile World Center va començar dissabte passat, quan un grup dels treballadors subcontractats en vaga van accedir al local, situat al portal de l'Àngel de Barcelona, com a mesura de pressió a la direcció de l'empresa perquè segui a negociar. A instàncies de Telefónica, el fiscal va requerir el mateix dissabte que els ocupants fossin desallotjats, petició que va ser denegada dos dies després pel jutge de guàrdia, en entendre que es tractava d'una acció puntual. El criteri judicial ha canviat ara, en entendre el magistrat que l'acció “s'ha convertit en una ocupació amb indicis de permanència”, el que considera com una “ocupació il·legal”.

El jutge Josep Majó Llopart ordena en la seva interlocutòria que la policia autonòmica es personi al local per requerir als treballadors que abandonin el local per pròpia voluntat. De negar-se, ordena als Mossos el desallotjament “utilitzant, si escau la mínima força indispensable”. Des de dissabte passat un nodrit grup de treballadors manté l'acampada dins de local comercial de Telefónica, on fan guàrdia i dormen. El jutge considera que l'entrada de terceres persones, “aliens previsiblement al conflicte inicial”, podria ser constitutiu d'un delicte d'usurpació.

Ada Colau s'ofereix com a interlocutora

Ada Colau, amb tota probabilitat futura alcaldessa de Barcelona, i bona part de l'equip de Barcelona en Comú s'han presentat a les instal·lacions de Telefónica per donar suport als vaguistes, que els han rebut amb aplaudiments. També hi ha presència de la CUP -la candidata Maria José Lecha, entre altres-, que durant tota la campanya electoral ha apostat per visibilitzar el conflicte dels vaguistes, fins a l'extrem de cedir-los el seu espai electoral a la televisió.

“Es inacceptable que en la nostra ciutat les grans empreses es neguin a reconèixer els seus treballadors”, ha expressat Colau, que ha emplaçat Telefónica a negociar i s'ha ofert com a interlocutora. “Li demano a Telefónica que ens contacti perquè volem seure a negociar”, ha assegurat davant els mitjans concentrats.

Colau ha animat als treballadors a “seguir lluitant amb tota la força del món” perquè, segons el seu parer, estan “lluitant per tots”.

Etiquetas
stats