Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Enric Palau: “Situem Barcelona en l'avantguarda de la música i la tecnologia digital col·laborant amb diferents espais de la ciutat”

Enric Palau, codirector del festival Sónar, en roda de premsa

Oriol Puig

Amb la 24a edició en marxa, l’any que ve Sónar sumarà un quart de segle. Hem preguntat com voldria celebrar-lo Enric Palau, codirector del festival: “Serà una celebració que anirà acompanyada de molta feina i rigor. També molta pressió perquè tot surti bé i totes les peces del puzle encaixin”. Centrem-nos en l’edició que acaba de començar perquè com ve diu Enric Palau “no fa falta que arribin els 25 anys, aquesta mateixa edició tenim gent a l’equip que no havia nascut l’any 1994 i ara formen part de l’organització i d’aquest públic que desitja que arribi el festival”. Nosaltres també ho desitjàvem. Enric Palau ens dóna les claus d'una de les edicions més ambicioses.

En total, l'edició 2017 del Sónar compta amb un pressupost de 7.900.000 euros, amb 920 periodistes i 417 mitjans acreditats procedents de 37 països. La procedència dels visitants mostra un percentatge del 47,66% pel que fa al públic català i de la resta de l'Estat, i un 52,34% de la resta del món.

“Segurament estem davant una de les edicions més ambicioses de la nostra història. No creixerem en dimensions, sinó en riquesa i varietat. I aquest any el Sónar és una gran celebració de música, creativitat i tecnologia”

El Sónar continua tenint la música com a gran pal de paller, amb els concerts destacats de Justice, Soulwax, Nicolas Jaar, DJ Shadow, Moderat, Eric Prydz, De La Soul, Anderson, Paak, Masters At Work, DAWN, Arca & Jesse Kanda o Thundercat.

“Björk és el preàmbul més lògic, pel seu segur eclecticisme, per a tres dies de música de tota mena. El festival és una marató on experimentar, descobrir i, sobretot, disfrutar”

Sónar+D és el gran valor d'un festival que aposta per ser útil, a banda de lúdic. Enguany, comptarà amb més de 5.000 professionals acreditats de 2.100 empreses procedents de 60 països i se centrarà en els nous llenguatges immersius de la Realitat Virtual i el 360º, en els reptes de la Intel·ligència Artificial i en impulsar startups de les indústries culturals.startups

“El festival és una cita amb la tecnologia que assenyala el futur del sector i de la cultura, a un nivell més global. És un esdeveniment que parla de la nostra societat i d'una gran riquesa creativa”

Amb Björk Digital el CCCB proposa un viatge emocional i personal per la música i l’univers creatiu de la icònica artista islandesa. S’ha inaugurat una gran exposició dedicada a Brian Eno a l’Arts Santa Mònica. El DHUB estrena l’exposició internacional David Bowie is. Completa la programació que té lloc més enllà dels recintes de Sónar Dia i Nit, una retrospectiva de l’artista català recentment desaparegut Tres, titulada Blackout a La Virreina, la instal·lació sonora Wave Shift de Mark Bain al Pavelló Mies van der Rohe, i l’espectacle de dansa experimental Èpica, d’Aimar Pérez Galí, al Mercat de les Flors.Björk DigitalDavid Bowie isBlackoutWave ShiftÈpica

“Situem Barcelona en l'avantguarda de la música i la tecnologia digital col·laborant amb diferents espais de la ciutat, cosa que farà que els barcelonins es facin seu el festival”

El Sónar va arrencar el 1994 al CCCB, de manera modesta, però com ha demostrat al llarg dels anys, amb l’horitzó llunyà. Triar el concepte música avançada en lloc de música electrònica donava l’opció que, al mateix temps que l’escena musical evolucionava, el Sónar la pogués acollir. Això que ha estat fent durant 24 anys, continua molt vigent. Per això, el festival viu mutacions permanents, canvia d’espais, de seccions i de dies de programació, noves seus, renovant-se constantment per no perdre el feedback amb el seu públic.

“No hem consolidat un producte per després replicar com xurros, ens encanta complicar-nos la vida, oferir novetats de format, no volem replicar un producte únic, sinó que s'adapti a la ciutat, a cada latitud”

Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Etiquetas
stats