Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder
Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

Els estudiants de la UAB tanquen el rectorat indefinidament

João França

Barcelona —

Després de quatre setmanes acampats al rectorat de la UAB, els estudiants de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF) van decidir ahir tancar-se a l'edifici i impedir l'entrada del personal i dels membres de l'equip de govern, en vista que les negociacions amb el darrer no avançaven. Els estudiants reclamen el compliment d'un seguit de mocions aprovades pel Claustre de la universitat.

Per una banda, hi ha dues mocions impulsades pels treballadors. La primera demana a l'equip de govern la informació econòmica sobre totes les empreses amb les que col.labora la UAB. El termini imposat era de 15 dies des de la celebració del claustre, que va tenir lloc a finals de març, però la universitat ja ha anunciat que no serà possible publicar-ho aquest curs. La segona proposa un canvi dels estatuts de la universitat per canviar la ponderació del vot en les eleccions. Segons Laura Gené, membre de la CAF, “amb aquesta ponderació l'actual rector no hauria guanyat les eleccions”. L'estudiant explica que l'equip jurídic de la universitat diu que aquest canvi aprovat pel claustre no es pot aplicar, però un seguit de professors de dret han argumentat que sí que és possible.

Per l'altra banda hi ha les mocions presentades pels estudiants. Inclouen un debat públic sobre el model d'universitat, que, no obstant, “s'està duent a terme en una comissió a porta tancada, quan es podria convocar un claustre extraordinari per tenir aquest debat”, assegura Gené, i també la creació d'una franja horària sense docència en comú a totes les facultats per lliure associacionisme polític. La mesura més contundent fa referència als preus de les matrícules. “Vam proposar fer una beca a tots els estudiants per compensar l'augment dels preus a canvi de pujar els cànons a fundacions i spin-offs, però el rectorat no ha acceptat ni la creació d'un grup de treball per analitzar les spin-offs de la UAB”, diu l'estudiant.

Totes aquestes mesures han estat aprovades pel Claustre universitari, motiu pel qual Gené considera que “amb l'incompliment d'aquests acords, l'equip de govern menysprea aquesta institució”. Per això, des de la CAF declaren que “les estudiants ens veiem abocades a augmentar el nivell de pressió per assolir no tan sols els nostres objectius sinó els de tota la comunitat universitària expressada a través del Claustre”.

Des de la universitat, el gerent en funcions de la UAB, Joan Melción, va qualificar ahir la situació d'“inesperada” en declaracions a Europa Press, perquè porten tres reunions particulars amb la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF) de la UAB, per canalitzar les seves reivindicacions. “Sense cap preavís i quan donàvem per tancades les converses, ens hem trobat amb això”, va declarar. Per la seva banda, Gené, assistent a aquestes reunions assegura que “la universitat deia una cosa a les reunions però d'esquenes a nosaltres actuava d'una altra manera”.

Mentrestant creix la tensió al rectorat i els estudiants es temen un intent de desallotjament per part dels Mossos d'Esquadra. Ara per ara, la universitat ja ha intensificat la seguretat per evitar l'entrada de més estudiants al rectorat i ha pres altres mesures com tallar la xarxa wifi a l'edifici. “Abans podíem fer feina aquí dins, perquè seguim tenint treballs per entregar, però ara ni això. Estan jugant al desgast”, assegura Gené des del rectorat.

Melción va declarar ahir que es decidiria al respecte en una reunió que va tenir lloc al migdia amb l'equip de govern, els degans de facultat i els caps de departament. Des de la CAF desconeixen el contingut de la reunió i es temen un intent de desallotjament en qualsevol moment.

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

stats