Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa
Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

La UB rectifica i renovarà els contractes de tots els professors associats i lectors

El vestíbulo del edificio histórico de la UB, durante la ocupación. / ENRIC CATALÀ

Pau Rodríguez

Barcelona —

A la tercera va a la vençuda. La Universitat de Barcelona ha aprovat finalment els seus pressupostos per al 2013 després que els dos últims consells de govern, que tenien el mateix propòstit, se suspenguessin a causa de les protestes i el bloqueig per part dels estudiants. Els comptes aprovats són, en principi, els que la universitat ja havia difós a principis d'abril: suposen una retallada d'un 1,5% respecte del 2012. La reducció, tanmateix, no ha d'afectar al capítol de personal, segons ha assegurat la universitat.

La principal polèmica entorn als comptes de la UB tenia a veure amb les no renovacions de professors lectors i associats, una mesura que des del rectorat s'havia anunciat a les juntes de personal i que havia generat nombroses protestes. Ara, tanmateix, la universitat rectifica i informa que el curs vinent hi haurà els mateixos associats que ara treballen a la universitat, en total uns 2.000. I pel que fa als lectors, per als 52 que finalitzen contracte al setembre només se'ls han ofertat 27 places, però fonts presents al consell de govern asseguren que el rectorat s'ha compromès a buscar-los solucions que els mantinguin vinculats a la universitat amb un contracte a temps complert.

Des de la junta de personal han valorat “positivament” el posicionament del rectorat en contra de qualsevol acomiadament, i han demanat que es confirmi quan abans millor la nova situació dels professors lectors. “Al final totes les lluites sumen”, han celebrat des de la junta, considerant com a decisives el conjunt de protestes que hi ha hagut els darrers mesos a la UB.

El consell de govern s'ha hagut de celebrar aquesta vegada a la seu del Consell Interuniversitari de Catalunya, després d'una setmana convulsa a l'edifici històric de la UB, on els Mossos d'Esquadra van entrar per desallotjar els estudiants que ocupaven pacíficament el rectorat, una protesta compartida i impulsada també per alguns professors. L'acció havia de servir per reclamar al rector més transparència a l'hora de platejar els pressupostos i més informació sobre la no renovació de docents de cara a curs vinent. Després del desallotjament els estudiants van optar per tornar a ocupar a l'edifici, en aquest cas la biblioteca, on hi han passat fins ara dues nits.

La reducció d'un 1,5% del pressupost s'afrontarà, tal com va anunciar la universitat, mitjançant la racionalització de la despesa corrent. La universitat ha aprofitat per recordar que la Generalitat els deu 62 milions d'euros, 54 dels quals corresponen a pagaments corrents i 8 a deute històric. Tot i que els pressupostos de la Generalitat encara no s'han aprovat, la secretaria d'Universitats ja va comunicar als rectors que la retallada seria d'entre el 7 i el 10% respecte al 2012, que s'hauria de sumar al 18% de reducció acumulat des dels inicis de la crisi.

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

stats