Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Ajuntament i veïns d’Arenys de Mar aconsegueixen paralitzar la retallada del servei d’urgències

Ajuntament d'Arenys de Mar

Caralp Mariné

Els veïns d’Arenys de Mar i el municipalisme de la localitat han guanyat el pols a l’ICS, que de moment ha fet un pas enrere en la remodelació de les urgències del Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi.

Dilluns a la tarda, després de la reunió entre representants de l’Institut Català de la Salut (ICS) i els alcaldes de les cinc poblacions a les quals el CAP d’Arenys de Mar presta el servei d’urgències (Arenys de Mar, Arenys de Munt, Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d’Estrac), l’ICS va decidir aturar, de moment, la idea de treure un dels metges del servei d’urgències d’aquest CAP per traslladar-lo al punt d'atenció continuada de Mataró, al CAP Maresme, des d’on donaria cobertura domiciliaria al baix Maresme.

El servei d’urgències del CAP d’Arenys de Mar compta avui amb dos metges que atenen a una àrea de referència d’uns 43.000 habitants. El passat mes de desembre la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord informava dels canvis a la plantilla del centre sanitari justificant una millor “eficiència del servei”, d’aquesta forma plantejava prescindir d’un dels dos metges de nit per potenciar l’atenció domiciliària que es porta a terme des de Mataró i que abasteix a 11 municipis.

Davant d’aquesta mesura els 17 regidors del consistori d’Arenys de Mar van votar a favor d’una moció de censura per donar suport als treballadors del centre d’atenció primària que també s’havien oposat a la remodelació del servei. A partir d’aquí altres governs dels municipis implicats també van emprendre mesures en contra i es van organitzar concentracions davant del CAP d’Arenys de Mar per oposar-se al canvi.

De fet, la reunió d’aquest dilluns a la tarda va estar acompanyada per una cassolada a les portes de l’Ajuntament on se celebrava la trobada entre representants dels municipis i membres de l’ICS. Aquesta mesura que havia d’entrar en vigor el dia 1 de febrer queda de moment aturada, això si, com ha explicat un membre de l’Ajuntament d’Arenys de Mar a Catalunya Plural, s’atura, només, de forma temporal.

Des de l’ICS confirmen a Catalunya Plural que de moment s’ha decidit “ajornar els canvis”, però que continuaran treballant i que es tornaran a reunir al febrer, serà llavors quan seguiran negociant com remodelar el servei d’urgències del CAP. Des de l’Ajuntament d’Arenys de Mar es mostren satisfets per la decisió però adverteixen que és una marxa enrere “provisional”.

Segons l’ICS des de fa anys s’està duent a terme a tot Catalunya una remodelació de l’atenció continuada i urgent a l’atenció primària amb l’objectiu de “donar una resposta més adequada a les necessitats dels ciutadans”, per ser més òptims i eficients. D’aquesta manera la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord justificava que l’activitat mitjana dels domicilis d’urgències al CAP Arenys de Mar en els primers sis mesos de 2015 en horari de 21h a 8h del matí només havia estat d’1,2 visites al dia.

Segons l’ICS l’activitat urgent fora d’horari habitual en els CAP s’ha estabilitzat gràcies, en part, a la posada en marxa del servei 061 CatSalut Respon, a través del qual es poden fer consultes referents a l’atenció sanitària.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats