Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

CiU i PSC veten diverses compareixences a la comissió que investiga les irregularitats a la sanitat pública

Xavier Crespo (CiU) haurà de comparèixer en la comissió d'investigació.

Benoît Cros

El representant de Convergència i Unió a la comissió d’investigació parlamentària sobre la gestió en l’àmbit sanitari, Albert Batet, ho va advertir al principi de la sessió d’aquest dilluns: “no som la justícia”. El fet és que el seu grup parlamentari, juntament amb el PSC, ha rebutjat aquest dilluns la compareixença davant la comissió de diverses persones implicades en presumptes irregularitats a l'entorn del sistema de salut públic català. Els representants d'ICV-EUiA, Marc Vidal, i de la CUP, David Fernández, havien demanat expressament que no es vetés ningú, però finalment no ha estat així. Entre les compareixences rebutjades hi ha les de Carme Aragonès (regidora de Pineda de Mar pel PSC) i Xavier Rius Moyà (regidor de Santa Susana per CiU), així com Guadalupe Oliva, la dona del diputat Xavier Crespo (CiU), imputat en el marc del 'cas Clotilde' de blanqueig de diners a Lloret de Mar. Aquestes persones són sospitoses d’haver rebut irregularment diners de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva quan Crespo hi estava al capdavant.

La Sindicatura de Comptes va investigar prèviament aquests fets i va posar al descobert l'ús indegut d'almenys 1.300.000 d'euros, però va acabar arxivant el cas, tot i les protestes d'Agustí Colom, síndic proposat per ICV i una de les persones vetades avui a la comissió amb els vots de CiU i el PSC.

També han estat vetades diverses persones que han ajudat a treure a la llum irregularitats al sistema públic de salut de Catalunya. Potser els més coneguts són els periodistes de la revista gironina 'Café amb Llet' Albano Dante-Fachín i Marta Sibina. Arran de les seves investigacions es va saber que l'exalcalde de Calella Ramon Bagó (CiU), president i principal accionista del grup de restauració Serhs, hauria obtingut per la seva empresa l'adjudicació a dit de contractes milionaris amb hospitals catalans. Es dóna la casualitat que aquests centres sanitaris pertanyen al Consorci de la Salut i Social de Catalunya (CSC), del qual Bagó n'era directiu. No compareixeran tampoc el periodista d' El País Oriol Güell o la presidenta del comité d’empresa de l’Hospital Sant Pau, Carme Pérez, que denuncia diverses irregularitats en aquesta institució.

Per contra, els principals implicats en aquests casos han estat cridats a comparèixer: Ramon Bagó, Xavier Crespo, Carles Manté, Josep Prat (que tenia un triple càrrec: directiu del Consorci de Salut i Social de Catalunya, president de l’Institut Català de la Salut, i director general d’Innova), els exdirectors del Hospital Sant Pau de Barcelona Jordi Colomer i Jordi Varela, així com el conseller de Salut Boi Ruiz i la seva predecessora, Marina Geli.

Aquesta comissió ja s’havia creat durant la passada legislatura però havia quedat desactivada per l’avançament de les eleccions. Es preveu que les primeres compareixences -d’un total de 34- s'inicïin d’aquí a tres setmanes.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats