Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Els treballadors de les ambulàncies pressionen contra la retallada salarial

Mobilització dels treballadors de les ambulàncies per la retallada salarial.

Pau Rodríguez

Barcelona —

Una manifestació de 400 treballadors de les ambulàncies catalanes ha recorregut els carrers de Barcelona en protesta contra la retallada salarial que s'ha aplicat al col·lectiu aquest mes de juliol. Els empleats del sector -uns 4.800- estan en peu de guerra des que la patronal, ACAE, va optar per rebaixar-los un 9,2% el sou. A principis d'agost ja es van convocar nombroses concentracions i acampades a les seus de les principals empreses concessionàries del servei d'ambulàncies, i aquest dilluns s'ha optat per traslladar la protesta a les portes del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume.

La manifestació, convocada pels tres sindicats majoritaris -CCOO, UGT i USOC-, és una dels últims mecanismes de pressió dels treballadors del sector abans que els sindicats i la patronal s'asseguin a negociar a la mesa del Tribunal Laboral de Catalunya, el proper 6 de setembre. En vistes que els representants de les empreses no vulguin rectificar, els sindicats ja han convocat una vaga pels dies 9, 10, 11 i 12 de setembre, que només desconvocaran si la patronal es fa enrere. Els treballadors estan especialment molestos perquè la desició es va prendre de manera unilateral, “sense que tinguéssim cap interlocutor vàlid perquè estaven de vacances”, assenyala Venanci Garcia, el delegat sectorial de CCOO.

Els treballadors es queixen pel fet que les empreses hagin recorregut als salaris per traslladar el gruix de la retallada que a la seva vegada han patit des del departament de Salut. Els concerts -la majoria d'empreses del sector es financen íntegrament amb diners públics- s'han reduït en un 4,6% aquest curs, el mateix percentatge que s'ha retallat als treballadors si es reparteix el 9,2% que s'aplica des de juliol en 12 mesos. “Volen que els treballadors carreguem amb la rebaixa”, denuncia Garcia, per després afegir que ja fa temps que pateixen reduccions de sou. Els sindicats calculen que els treballadors guanyen un 20% menys del que ingressaven l'any 2010.

Continuen les acampades

Quan els treballadors es van assabentar de la rebaixa que se'ls aplicava, una de les principals respostes que van oferir van ser acampades davant les empreses majoritàries del sector. Tres setmanes després, la majoria de campaments continuen dempeus, “tot i que el nombre de gent ha anat minvant”, explica Roger Pou, portaveu de CGT, que ho justifica pel cansament de la majoria de participants de les acampades, que compaginen la jornada laboral amb la protesta.

Actualment hi ha tendes plantades davant l'empresa Ambulancias Condal a l'Hospitalet de Llobregat i a Martorell. A Barcelona, n'hi ha a les portes de l'empresa Ambulancias Domingo, al carrer Pere IV. I a partir d'avui n'ha començat una a Terrassa, davant l'empresa Ambulancias Egara.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats