Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Manté va facturar més d'un milió a empreses amb què havia tractat com a director del CatSalut

Carles Manté durant la seva compareixença parlamentària el juliol del 2013

Blanca Blay

El cas Innova segueix el seu curs i el jutge que instrueix el cas, Diego Álvarez de Juan, ha tornat a aixecar parcialment el secret de sumari de la peça 1. En l'auto es deixa constància que l'exdirector del Servei Català de la Salut, Carles Manté, hauria incomplert la Llei 13/2005, del règim d'incompatibilitats d'alts càrrecs al servei de la Generalitat, ja que, segons la llei, durant els dos anys següents al cessament en el càrrec no es poden complir activitats privades relacionades amb expedients la resolució dels quals hagi intervingut directament en l'exercici de l'alt càrrec.

Manté, que va ser director del CatSalut entre el gener del 2004 i el desembre del 2006, va trigar poc a incomplir la llei, ja que al març del 2007 va crear l'empresa CCM Estratègies i Salut com a únic soci i en els anys següents va facturar a empreses i fundacions amb les quals hauria tingut relació prèviament.

“Cal deixar palès que el càrrec de Director del Servei Català de la Salut posa a disposició del seu titular informació de naturalesa estratègica respecte de la situació i evolució futura del sistema català de salut”, escriu el jutge. I segueix més endavant: “es posa de manifest que Carles Manté no hauria respectat les previsions de la llei o que, fins i tot, s'hauria aprofitat de l'exercici de la seva funció pública per, una vegada cessat, procurar-se importants beneficis en forma d'acords” amb aquelles entitats amb les que es va relacionar com a director del CatSalut.

Més d'un milió d'euros entre 2007 i 2011

Segons l'auto, entre 2007 i 2011 i com a únic soci de CCM Estratègies i Salut, Carles Manté va facturar per diferents serveis 839.540 euros a Innova, 83.085 euros a la Fundació Caixa Catalunya, 60.000 euros a Medicorasse, 18.000 al Servei Aranès de Salut i 6.329 a CHC (la matriu de la qual és el Consorci de Salut i Atenció Social de Catalunya S.A.). És a dir, prop més d'un milió d'euros en total.

La facturació a Innova és la que investiga la peça principal del cas i per tant segueix sota secret de sumari. Pel que fa la facturació de més de 80.000 euros a la Fundació Caixa Catalunya, en l'auto s'explica que cal relacionar aquesta facturació amb el fet que mentre era director del CatSalut Manté va firmar una resolució (el 2006) per la qual es concedien drets de superfície a favor de Caixa de Catalunya per la construcció d'un hospital de dia sociosanitari amb el Parc Sanitari Pere Virgili.

A més, assenyala l'auto, Manté hauria estat vinculat professionalment al Parc Sanitari Pere Virgili entre el 2007 i el 2010. Tot plegat, sumat al fet que s'haurien trobat diversos esborranys de contractes entre CCM i la Fundació Viure i Conviure de l'Obra Social de Caixa Catalunya, són un “altre indici”, segons el jutge, que la col·laboració de Manté amb Caixa Catalunya era de gran intensitat en els anys posteriors al cessament com a director del CatSalut.

De les factures amb Medicorasse, entitat vinculada al Grup Med -xarxa d'empreses del COMB (Col·legi Oficial de Metges de Barcelona)- el jutge destaca que sorprèn que amb anterioritat Manté havia contractat a Medicorasse productes d'assegurança, fet “sorprenent perquè el grup MED té productes dirigits a oferir serveis i suport als col·legiats i els seus familiars no constant que Manté fos un facultatiu col·legiat”.

Si fa unes setmanes el jutge ordenava que el Ministeri Fiscal investigui uns correus entre l'expresident de l'ICS i exdirector general del holding Innova, Josep Prat, i l'exdirector de l'AVUI Carles Flo, ara el Ministeri també haurà d'informar si existeixen indicis de delicte en aquest cas.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats