Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

La cúpula de l'Hospital de Sant Pau dimiteix en bloc

Imatge de la façana de l'hospital de Sant Pau de Barcelona.

catalunyaplural.cat/Agències

Barcelona —

Els membres del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau han presentat conjuntament la dimissió irrevocable dels seus càrrecs. La decisió arriba després que el jutge que instrueix la denúncia per presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons imputés nou exmembres de la institució. En aquest sentit, els membres del Patronat consideren que la imputació judicial no fa altra cosa que oferir una imatge negativa del centre sanitari i dels professionals que hi treballen.

A la reunió extraordinària que s’ha celebrat aquest matí han presentat la seva dimissió el president de la fundació, Xavier Pomés, que havia estat conseller de Governació i de Sanitat en els governs de Jordi Pujol; els representants de la Generalitat, Josep Manuel Basáñez i Enric Agustí Fabré; el representant del Capítol Catedralici, Josep Ramon Pérez Sánchez, i la delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta.

La totalitat dels membres del Patronat entenen que el centre es troba en una situació de bloqueig, per la qual cosa necessita de l’aplicació de mesures urgents que assegurin la seva viabilitat com un dels hospitals de referència de tot Catalunya. El passat 12 d’abril, el Patronat va sol·licitar al Protectorat de Fundacions de la Generalitat la intervenció del centre; “petició que fins al dia d’avui no ha estat atesa”, subratlla el Patronat en un comunicat.

La dimissió se suma a la presentada l'abril pel gerent de l'hospital Xavier Corbella, menys d'un any després que va ser nomenat per al càrrec. Corbella i Pomés van arribar a Sant Pau el maig del 2012, després que el Govern decidís intervenir l'hospital, que havia acumulat un dèficit de 18 milions d'euros el 2011 i s'havia vist obligat a suspendre l'aplicació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per una denúncia dels treballadors.

Pomés va atribuir la dimissió de Corbella a uns problemes de salut, però també culpava de la dimissió a una campanya en contra d'un col·lectiu de treballadors. Pomés sosté que hi ha una operació de descrèdit i de calúmnies per part d’alguns treballadors, que van presentar demandes per desviament de fons, estafa i malversació de fons en la gestió de l'hospital.

La Generalitat recomana el concurs de creditors

El Protectorat de Fundacions del Departament de Justícia ha acordat aquesta tarda instar l'hospital de Sant Pau a que demani un concurs de creditors per reconduir la situació de bloqueig amb les “màximes garanties”. Aquesta és la resposta de la Generalitat al Patronat de la Fundació del centre, que havia reclamat la intervenció de l'Administració. Abans de res, el departament ja ha deixat clar en un comunicat que aquesta solució no comportarà ni el tancament del centre, ni la liquidació de la fundació ni cap procés de privatització.

Segons la Generalitat, aquest requeriment té l'objectiu d'aportar “totes les garanties de transparència i seguretat que aporta la intervenció judicial mercantil” perquè el Patronat de la Fundació de Gestió de Sant Pau “pugui reconduir la situació i garantir la seva finalitat fundacional, l'assistència sanitària pública de qualitat”. A més a més, vol “aportar totes les garanties de seguretat possibles a professionals i proveïdors”.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats