Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Les empreses vinculades al director del CatSalut augmenten els seus contractes amb la Generalitat malgrat les retallades

Josep Maria Padrosa, director del Servei Català de la Salut (CatSalut).

Benoît Cros

Barcelona —

Les coses es compliquen per a Josep Maria Padrosa, director del Sevei Català de la Salut (CatSalut). La setmana passada, la Plataforma d'Afectats per les Retallades Sanitàries (PARS) va revelar que Padrosa era apoderat de sis empreses de la Corporació Fisiogestión contractades pel mateix CatSalut per a serveis de fisioteràpia, rehabilitació i logopèdia. Les noves dades que la PARS posa avui al descobert mostren un augment substancial l'any 2012 dels contractes d'aquestes empreses amb l'Administració -un 26% més que el 2006-, tot i que el pressupost afectat per aquestes licitacions va baixar un 20% per les retallades.

El concurs públic per a l'adjudicació de serveis de fisioteràpia, rehabilitació i logopèdia es va convocar el juny del 2012 per donar continuïtat als serveis contractats en l'últim concurs el 2006. A causa de les retallades, l'import anual es va reduir en un 21%, de 25,7 a 20,4 milions d'euros. Les Unions Temporals d'Empreses (UTE) participades al 100% per empreses de la Corporació Fisiogestión es van adjudicar contractes per un valor de 9,7 milions d'euros, un 26% més que en el concurs de 2006. Al contrari de l'anterior licitació, ara els contractes tenen una validesa de deu anys. Altres UTE participades per empreses de la Corporació Fisiogestión, juntament amb altres empreses, també han obtingut contractes en aquest concurs. En total, els contractes amb presència de la Corporació Fisiogestión ascendeixen a 160,2 milions d'euros.

Padrosa va passar a dirigir el Servei Català de la Salut el 2010, quan CiU va recuperar el Govern de la Generalitat. Anteriorment havia dirigit la Corporació Fisiogestión i era membre de la cúpula de la Unió Catalana d'Hospitals, una patronal del sector sanitari llavors dirigida per Boi Ruiz, actual conseller de Salut.

El CatSalut gestiona un pressupost de 8.685,01 milions d'euros en 2012, un 97,9% del pressupost del Departament de Salut. Finança d'una banda a l'Institut Català de la Salut, que engloba hospitals i centres sanitaris de titularitat pública, i d'altra banda la sanitat concertada.

La PARS exigeix ​​el “cessament immediat” de Padrosa i adverteix que, de no fer-ho, Boi Ruiz “podria estar infringint la legislació vigent”. En concret, la PARS es refereix a la Llei d'incompatibilitats d'alts càrrecs de la Generalitat que els prohibeix “compatibilitzar la seva activitat amb l'exercici de qualsevol altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat”. La Llei d'Ordenació Sanitària, per la seva banda, preveu que “la condició de membre del comitè de direcció del CatSalut és incompatible amb qualsevol vinculació amb empreses o entitats relacionades amb qualsevol tipus de prestació de serveis”.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats