Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

Agendes dels Drets Sexuals i Reproductius

Carme Sánchez

Aquestes darreres setmanes he tingut l’oportunitat de compartir amb altres persones conscienciades, una formació teòrica i pràctica inclosa en el projecte Drets Sexuals i Reproductius a l’Agenda Global i a l’Agenda de Catalunya.

Aquest projecte té com a objectiu principal afavorir la creació d’un espai de capacitació comú sobre les agendes internacionals relacionades amb els Drets Sexuals i Reproductius (DSiR) i està promogut i coordinat per les entitats Creación Positiva, Cooperacció i l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB). És un interessant projecte d’incidència per als agents claus, socials i governamentals, en l’àrea de la salut i DSiR per tal que s’incorporin a les agendes els elements fonamentals dels processos de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) i Comissió sobre Població i Desenvolupament (CIPD) de Nacions Unides i, a la vegada, puguin participar en els debats internacionals. Amb aquest projecte es promou la participació dels diversos agents del territori als espais decisoris del sistema multilateral i europeu a través d’un procés continuat de formació i accions de sensibilització i comunicació a la ciutadania, campanyes d’incidència i de recerca.

La formació impartida m’ha ajudat, com a membre de Dones en Xarxa, a tenir més informació sobre el funcionament de les comissions de CSW i CIPD, a més d’augmentar la meva consciència crítica sobre el desenvolupament i els drets humans i les capacitats per millorar accions de sensibilització i incidència política i social.

Una de les primeres accions ha estat la Petició de posicionament al Parlament de Catalunya en favor dels Drets Sexuals i Reproductius al Marc de Desenvolupament Post 2015 per tal de fer-lo arribar a les Nacions Unides i que s’incloguin com a Objectius de Desenvolupament Sostenible en el Marc de Desenvolupament Post 2015 que es decidirà a nivell global en els propers mesos. Us animo a formalitzar la vostra adhesió enviant un correu-e amb el nom de la institució, servei, entitat, grup i/o xarxa que dóna el suport al correu administracion@creacionpositiva.net. Dones en Xarxa ja s’hi ha adherit.

També us recomano que visiteu periòdicament el bloc Agendes dels Drets Sexuals i Reproductius creat per les entitats coordinadores per realitzar el seguiment del projecte i els esdeveniments internacionals i locals que es duguin a terme en aquesta matèria, i també a participar-ne i fer aquest projecte una mica de totes i tots.

Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

Etiquetas
stats