Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

8 minuts

Laia Pajuelo Sans

0

8 minuts és el que li ha durat a l’artista afgana Kubra Jademi la seva performance als carrers de Kabul sobre l’assetjament sexual que viuen les dones a Afganistan. Explica que tenia 4 anys la primera vegada que un estrany la va assetjar pel carrer tocant-li les natges, i recorda haver pensat “Tant de bo la meva roba interior fos de ferro”.

La performance ha durat 8 minuts, perquè l’han començat a insultar i a llençar pedres. Duia una armadura de ferro damunt els vestits i passejava... L’artista té 27 anys i està decidida a trencar el silenci sobre un tema molt angoixant per a les dones afganes que no poden parlar dels tocaments que reben diàriament quan surten al carrer. Altres protestes de Jademi han provocat que visqui amenaçada de mort, però ella no atura la seva lluita, encara que les seves obres durin uns minuts…

8 de març. Un dia en el que celebrar és reivindicar. Celebro també 4 anys de vida del bloc Mulier Sapiens. 100 entrades. Un espai per a la refle-acció feminista, virtual i personal en la mesura que sento i desitjo. Moltes gràcies companyes lectores per acollir les meves paraules en el vostre temps tan preuat.

La dissenyadora gràfica Anjana Iyer és l’autora d’una sèrie d’imatges que il·lustra una sèrie de paraules en diferents llengües de difícil traducció… Les agrupa en el seu treball “Found in translation”.

Hi ha una que m’ha generat molta curiositat que es parla a la regió sud-oriental de la República Democràtica del Congo: “Ilunga” (Tshiluba). “Ilunga” és la persona que està disposada a perdonar qualsevol abús la primera vegada, a tolerar-lo una segona vegada, però mai una tercera vegada.

Què ens fa arribar a posar nom a sostenir l’abús?

Hi ha una armadura,

d’un metall preciós.

Hi ha un sostenir,

d’un detall insidiós.

Em prenc la molèstia,

em val l’alegria,

no la pena.

Hi ha una primera vegada, una segona,

una tercera, i fins i tot una quarta.

Hi ha una armadura d’un detall amorós.

Hi ha un subjectar l’incís,

els anys,

els mistos,

i les transaccions.

Laia Pajuelo Sans

Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

Etiquetas
stats