Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

Les dones volem que l’Ajuntament recolzi els nostres drets

Lourdes Muñoz

Jo vull que l'Ajuntament de Barcelona continuï defensant els drets de les dones. Així ha estat des de l’any 1977. Aquest és el primer any de l'etapa democràtica en què no tenim manifest o declaració institucional de l'Ajuntament de Barcelona. Així, el govern municipal trenca tota una trajectòria en pro de la igualtat. Sempre l’Ajuntament de Barcelona havia estat pioner en polítiques públiques per la igualtat de drets de les dones. El govern de dretes de Trias ha trencat aquesta tradició.

Barcelona abandona la tradició progressista i pionera en els drets de les persones i de les dones. Ja fa uns mesos que vam haver de lamentar l'acord amb l'alcalde homòfob de Budapest. Ara, ens trobem que les barcelonines no tenim un manifest conjunt de l’Ajuntament per primera vegada en 37 anys de democràcia. Per què? Perquè CIU no ha volgut incloure el dret de decidir de les dones sobre el seu cos.

Nosaltres decidim, no només és una plataforma. Es tracta d’un crit compartit per àmplies capes de la ciutadania de Barcelona, un crit de resposta al retrògrad projecte de “llei Gallardón”. Però l’actual govern municipal no sintonitza amb aquest sentir de la ciutat.

Barcelona sempre ha estat pionera en polítiques de drets de les dones. L’Ajuntament de Barcelona va ser pioner en obrir un servei públic de planificació familiar municipal a principis dels 80, crear la Regidoria de les Dones, crear un consell de dones o celebrar el 1er Congrés de les Dones. Barcelona ha estat pionera per la coincidència de moviments de dones organitzats i un govern municipal d’esquerres sensible als drets de les dones.

Les dones de Barcelona no volem retrocedir. No volem que l’Ajuntament de Barcelona se sumi als governs de dretes de Catalunya i d’Espanya, que deixen de banda les polítiques d’igualtat o impulsen mesures que retallen els drets de les dones.

La bandera dels drets de les dones és una bandera barcelonina. Volem que, com cada any, tots els grups municipals acordin una declaració institucional o un manifest del 8 de març, el qual no pot defugir el debat avui central sobre els drets de les dones: les dones tenim dret a decidir si volem ser mares o no, i rebutgem el projecte de llei de l’avortament perquè impediria decidir durant les primeres setmanes d’embaràs.

Les barcelonines tenim una causa comuna: volem una declaració institucional que defensi els drets de les dones. Podeu donar el vostre suport a la causa que s’ha creat a change.org . Tant homes com dones podeu recolzar els drets de les dones a la ciutat de Barcelona. Per una Barcelona que abanderi els drets de les dones, una Barcelona dels drets, una Barcelona que consideri els drets de les dones.

Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

Etiquetas
stats