Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura en Catalunya y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Pedro Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Adicae demanda CaixaBank per la comissió de 2 euros per ús de caixer automàtic

El Govern va aprovar un decret el passat divendres per evitar la doble comissió per treure diners del caixer

Oriol Solé Altimira

El decret del Govern espanyol del passat divendres no ha tancat del tot la batalla del caixer automàtic. Els usuaris no obliden que han estat mig any pagant una doble comissió i volen una compensació. Adicae ha presentat aquest dimecres una demanda judicial col·lectiva perquè CaixaBank reemborsi els 2 euros que va cobrar als clients d'altres bancs que treien diners de la seva xarxa de caixers.

Adicae calcula que CaixaBank ha guanyat almenys 16 milions d'euros amb la comissió de dos euros a no clients que va cobrar des del març fins al passat dissabte. En aquests sis mesos es van produir 81 milions d'extraccions d'efectiu a mans de no clients, segons els càlculs dels usuaris. Per Adicae, la doble comissió que va cobrar CaixaBank és una “pràctica abusiva” i suposa una “competència deslleial”, motius pels quals ha decidit acudir als jutjats.

En la demanda registrada als jutjats mercantils de Barcelona, Adicae considera que s'han d'identificar totes les targetes afectades per la doble comissió com a pas previ perquè CaixaBank retorni “d'ofici” els 2 euros, és a dir, sense que cada afectat reclami.

D'altra banda, els usuaris consideren que CaixaBank va cometre competència deslleial perquè va pretendre captar clients amb la doble comissió. En concret, l'associació argumenta que CaixaBank va enviar una carta als consumidors que havien reclamat la doble comissió a través d'Adicae on els “recordava” que les targetes de crèdit de l'entitat “operen a dèbit sense cap comissió en tota l'extensa xarxa de caixers del territori espanyol, amb més de 9.500 terminals, que són un referent en el sector financer”. Adicae considera que aquesta carta “desvela el veritable sentit” de la doble comissió: alterar el mercat i captar clients de la competència.

CaixaBank, que havia estat la primera entitat en aplicar la doble comissió, va deixar de cobrar dissabte passat els dos euros de comissió que aplicava des de feia mig any als no clients que treien diners dels seus caixers. L'entitat liderada per Isidre Fainé va decidir que aplicaria un recàrrec a l'entitat emissora de la targeta.

Després del decret llei del passat divendres, la batalla del caixer va saldar-se a favor de CaixaBank i de la resta de grans bancs propietaris de la xarxa de dispensadors (Santander i BBVA), que cobraran a la resta de bancs quan els seus clients usin els seus caixers. El decret, però, no aclareix si l'usuari final continuarà penalitzat, malgrat que el govern espanyol va assegurar que amb el nou sistema es rebaixaran les comissions.

Etiquetas
stats