Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP es querella contra Gas Natural pel cas de la dona gran morta de Reus

L'autopsia va confirmar que la dona gran morta de Reus va morir per asfixia

elDiario.es Catalunya

La CUP ha presentat aquest dilluns una querella criminal contra la “persona o persones responsables” de Gas Natural que van ordenar tallar el subministrament elèctric a la dona gran de Reus que va morir per un incendi dilluns passat. El partit ha qualificat els fets com un presumpte delicte d'homicidi imprudent en la modalitat de comissió per omissió. També ha denunciat la companyia com a presumpte responsable civil del succés.

La querella de la CUP pretén que el titular del jutjat d'instrucció 3 de Reus identifiqui quin empleat de Gas Natural va ordenar tallar la llum a la dona morta fa dos mesos sense avisar els serveis socials de Reus, tal com obliga la llei catalana contra la pobresa energètica. “L'omissió dels deures legals per part d'aquest responsable són la causa de la posada en risc de la víctima, que es va materialitzar amb un incendi la matinada del 14 de novembre i que va posar fi a la seva vida”, afegeix la demanda.

D'altra banda, aquest dimarts finalitza el termini que el Govern va donar a la companyia perquè informés sobre si va comunicar als serveis socials de Reus del tall de llum. Tant l'Executiu com l'Ajuntament de Reus van acusar a Gas Natural de no fer-ho. El Govern va anunciar que, de confirmar la seva sospita, obriria un expedient sancionador a la companyia, mentre que el consistori ha portat el cas a la Fiscalia.

Segons les investigacions que han practicat els Mossos d'Esquadra, la dona gran vivia sense subministrament elèctric des de fa dos mesos ja que l'hi van tallar per impagament, i s'il·luminava amb espelmes que van ocasionar el foc.

Etiquetas
stats