Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CaixaBank guanya 403 milions fins el març, un 48% més, després d'integrar BPI

Seu de CaixaBank

Oriol Solé Altimira

La integració del Banc Portuguès d'Inversions (BPI) al febrer ha impulsat el benefici de CaixaBank el primer trimestre de l'any fins als 403 milions d'euros, un 48% més que en el mateix període del 2016. En concret, d'aquest resultat 50 milions corresponen a BPI, mentre que 353 deriven de l'activitat de CaixaBank, xifra que suposa gairebé un 30% més que en l'exercici anterior.

La incorporació de BPI, amb efectes a 1 de febrer, ha aportat dos milions de clients, 34.037 milions de recursos de clients i 23.328 milions de crèdit brut, cosa que ha portat a l'entitat financera presidida per Jordi Gual a ser líder a la Península Ibèrica.

Segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la incorporació del banc portuguès ha impulsat el creixement del marge d'interessos de CaixaBank, que s'ha situat a tancament del trimestre en 1.153 milons, un 13% més, en tant que els ingressos per comissions han crescut un 20,3%, fins a 588 milions.

Per contra, el marge brut s'ha reduït un 1,5%, situant-se en 1.893 milions, i el d'explotació ha caigut un 13,8%, fins a 792 milions, degut principalment a la menor generació d'ingressos derivats d'actius financers ia la cartera de participades, que preveu la venda del 2% del capital de BPI a BFA.

Sense tenir en compte l'aportació de BPI, tant el total de la cartera com la cartera sana de CaixaBank s'han mantingut estables. L'evolució per segments presenta indicadors positius en el creixement de la nova producció del crèdit per a l'adquisició d'habitatge (+ 11,5%), per a empreses (+ 46,9%) i al consum (+ 32%).

Preguntat sobre l'incert futur del Banc Popular, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar ha tirat de comparació futbolística: “Com els entrenadors que no parlen sobre altres equips, no em correspon comentar altres entitats”.

I sobre la reforma de la llei hipotecària que prepara el Govern centrak, Gortázar ha advocat per una legislació “equilibrada” que permeti a les entitats financeres “tenir prou seguretat jurídica” per deixar diners a tot tipus de clients a llarg termini. “La filosofia de CaixaBank és finançar a les classes altes i a les classes baixes. Sense seguretat jurídica no podrem fer-ho”, ha afirmat.

Etiquetas
stats