Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia denuncia l'exministre Narcís Serra i 14 exdirectius de Catalunya Caixa per un forat de 720 milions

Narcís Serra, en una imatge d'arxiu

EUROPA PRESS

La Fiscalia Anticorrupció ha denunciat davant l'Audiència Nacional a l'expresident de Catalunya Caixa Narcís Serra i 14 exalts càrrecs més, entre els quals l'exdirector general Adolf Todó, per un 'forat' de 720 milions d'euros en operacions immobiliàries realitzades entre els anys 2000 i 2007.

Segons publica aquest dimecres El Periódico, Anticorrupció ha presentat la denúncia per un presumpte delicte d'administració deslleial per unes irregularitats que va detectar el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), i el text constata que en aquest període la caixa “va executar una intensiva i creixent activitat inversora immobiliària ”, a través d'una filial, a Espanya, Polònia i Portugal.

El fiscal sosté que en la majoria dels casos l'aval i la fiabilitat que l'entitat va donar a aquests projectes es va atorgar confiant en la paraula dels socis copartícips de les inversions, sense previs informes externs independents i “sense realitzar l'anàlisi exhaustiva d'aspectes com ara la solvència i capacitat dels associats i el seu grau d'implicació amb aportació de recursos propis ”.

Segons El Periódico, el fiscal ha detectat una altra anomalia en aproximadament la meitat dels projectes: possibles conflictes d'interès, ja que els actius adquirits ja eren propietat del soci copartícip o de societats o persones vinculades a ell i, en alguns casos, s'havien adquirit els solars només dies abans.

A més, la comissió executiva de la caixa va aprovar projectes sense tenir competències per a això, atès que per l'import de l'operació corresponia fer-ho al consell d'administració, i la Fiscalia també apunta que la decisió del consell d'administració del 29 d'abril del 2008 separació de socis davant la situació de crisi immobiliària “va ser un error” que va suposar un major perjudici, afegeix el rotatiu.

Etiquetas
stats