Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Montoro es fa enrere i abonarà en un sol pagament el FLA extraordinari a Catalunya

El ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro

Oriol Solé Altimira

La súplica del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha estat escoltada. El ministeri d'Hisenda autoritzarà el proper 16 de desembre el pagament a les comunitats autònomes de tot el FLA extraordinari (que serveix per cobrir el dèficit no autoritzat de 2014), inclosa Catalunya, segons ha dit aquest dimecres el ministre Cristóbal Montoro. Aquesta decisió suposa un canvi respecte el que Hisenda va anunciar inicialment, ja que pretenia desemborsar en deu trams els 3.034 milions assignats a Catalunya.

La raó del canvi de criteri, segons ha explicat Montoro, és que la Generalitat està avançant en el compliment de les condicions que se li van imposar per poder cobrar el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). Per aquest mateix motiu, Catalunya va rebre el passat divendres el pagament de novembre del FLA d'enguany, 319,3 milions d'euros.

El Govern espanyol va supeditar el desemborsament del romanent del FLA de 2014 per a Catalunya, que ascendeix a 3.034,38 milions d'euros, a la connexió telemàtica de la Generalitat amb el punt general d'entrada de factures d'Hisenda. Així mateix, el pagament preveia realitzar-se en deu trams, encara que ara es desemborsarà en un sol pagament. No obstant això, el romanent del FLA s'abonarà directament a proveïdors, en cap cas a la Generalitat. En total, el Govern distribuirà entre les autonomies 7.789 milions d'euros el proper 16 de desembre, quatre dies abans de les eleccions generals.

Mas-Colell va explicar aquest dimarts que Catalunya ha complert amb totes les condicions imposades. En aquest sentit, va assegurar que aquesta mateixa setmana s'enviarà a Hisenda la llista de factures a pagar amb el FLA, que puja a 2.715 milions d'euros. “El FLA s'ha de pagar abans del 30 de desembre de 2015 sense cap discriminació en termes de termini de Catalunya respecte altres comunitats autònomes”, va exigir Mas-Colell.

Mas-Colell va considerar les condicions una “discriminació” i les va titllar de “arbitràries i inadmissibles”, per la qual cosa va anunciar la interposició d'un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem.

Etiquetas
stats