Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El qüestionat trasllat de la Hisenda catalana a la Zona Franca començarà el març

Edifici T de l'Agència Tributària de Catalunya a la Zona Franca

Oriol Solé Altimira

L'arribada d'Oriol Junqueras a la conselleria d'Economia no ha alterat els plans sobre el qüestionat trasllat de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) a la Zona Franca. El calendari per la mudança dels treballadors de la Hisenda catalana, que el sindicat Catac va portar als jutjats el passat mes de setembre, s'ha conegut aquest dimecres. El trasllat començarà el març i el conjunt de la plantilla que anirà a la Zona Franca hauria de començar a treballar al nou centre el proper 4 d'abril, han informat fonts sindicals.

Un primer grup de treballadors de la cèntrica seu del carrer Fontanella de Barcelona es traslladarà a l'edifici T a la Zona Franca entre els propers 11 i 19 de març. Es tracta de diversos informàtics que posaran a punt els aparells amb els que treballarà la resta de la plantilla. La segona fase del trasllat es produirà a partir del 20 de març, quan un grup d'entre 50 i 60 persones de les diferents unitats de l'ATC arribarà a la Zona Franca per “validar” el funcionament de les aplicacions informàtiques.

La Generalitat va signar a l'abril passat el contracte per traslladar els serveis centrals de la Hisenda catalana a la Zona Franca, on s'instal·larà en règim de lloguer a l'edifici T, propietat de Bankia. La conselleria d'Economia, que llavors liderava Andreu Mas-Colell, va preveure que la mudança es realitzaria al febrer d'aquest any. Finalment el trasllat es farà entre març i abril -amb la Setmana Santa pel mig-, malgrat les crítiques sindicals que consideren que la nova ubicació està mal comunicada i suposa donar un mal servei al contribuent.

“Si fins ara hem lluitat per impedir el trasllat, ara comença una nova lluita per defensar un nou trasllat a un lloc més ben comunicat, en primer lloc per als ciutadans i en segon lloc per als treballadors de l'ATC”, han assenyalat fonts sindicals de la Catac.

Els treballadors han proposat que tot el trasllat comenci el 4 d'abril, ja que en programar el trasllat amb la Setmana Santa pel mig molts treballadors estaran de vacances. En aquest sentit, afegeixen que quedaran caixes per desempaquetar i no es podrà comprovar de forma òptima el funcionament dels equips informàtics i telefònics de tota la plantilla. A més, han denunciat que el nou edifici no té ni suficients fotocopiadores ni lavabos per a dones, que són majoria a la plantilla.

La Catac va portar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el trasllat de l'ATC a la Zona Franca per ser contrari als interessos públics i pel paper en l'operació de l'antic director general de Patrimoni, Salvador Estapé. La gestió d'Estapé també va arribar a l'Oficina Antifrau, en aquest cas per la nova Ciutat dels Funcionaris de la Generalitat.

La Generalitat s'ha gastat gairebé 3 milions d'euros en adequar l'edifici T de la Zona Franca, i ha licitat un contracte de 140.000 euros per a un servei d'autobús que traslladi als treballadors a la nova seu. A més, el concurs per al servei de cafeteria ha quedat desert i s'ha obert una segona licitació.

Etiquetas
stats