Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Bankia pretén fer fora 681 empleats i tancar gairebé el 60% de les oficines a Catalunya

Oficina de Bankia a la Diagonal de Barcelona

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Bankia reduirà en gairebé un 60% el nombre de sucursals del grup a Catalunya. Això suposarà també un aprimament de la plantilla d'almenys 681 persones, un 39% dels treballadors que té actualment l'entitat a terres catalanes, que fins ara eren 1.726. Aquest és el contingut que inclourà en un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que presentarà aviat el grup, segons fonts de la negociació, i que de moment s'ha fet saber als representants dels treballadors.

L'entitat financera té a Catalunya les oficines de l'antiga Caja Madrid i les de Caixa Laietana. Després de la reestructuració, el grup rescatat amb fons públics tindrà al Principat 146 oficines distribuïdes per les quatre demarcacions.

L'empresa no ha comunicat cap altre element de l'ERO que planteja. Només ha dit que pretén aplicar baixes voluntàries i, si no es cobreix la xifra prevista, recórrer a acomiadaments.

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), nom de l'organisme públic que ostenta el control de l'entitat d'estalvis després de la seva nacionalització, havia ofert als empleats una indemnització de 30 dies per any treballat amb un topall equivalent a 22 mesos de salari més una prima de 2.000 euros per cada tres anys d'antiguitat. Aquesta proposta pretenia reduir la plantilla del grup en 3.200 persones, el 22% de la plantilla. Davant aquestes condicions les peticions per acollir-s'hi superaven a finals de juliol passat en 500 casos la pretensió inicial del grup. Les baixes comunicades en aquesta ocasió podrien formar part d'una segona tongada que pretendria ja resoldre la qüestió. La Unió Europea ha exigit que el grup d'entitats encapçalat per Caja Madrid redueixi en un total de 4.500 persones la seva plantilla abans del 2015.

Contrariament al que passa amb CatalunyaCaixa i NovaCaixaGalícia, la iniciativa dels propietaris de Bankia no respon a la urgència per vendre l'entitat, perquè a diferència d'aquestes altres dues antigues caixes l'Administració central no pretén desfer-se de Bankia a curt termini.

Beneficis amb un gran forat financer

Bankia ha declarat en el primer semestre uns beneficis de 428 milions d'euros i confia acabar l'any amb uns guanys de 800 milions. Tot això després d'haver estat nacionalitzada pel govern del PP en descobrir que estava en fallida fruit d'un forat de 19.000 milions d'euros. Aquesta mesura va ser segurament clau perquè el govern de Mariano Rajoy demanés a la Unió Europea un rescat financer de 43.000 milions, dels quals gairebé la meitat es s'han destinat a Bankia, una entitat presidida per Rodrigo Rato, exvicepresident del Govern sota el mandat del PP.

Bankia afirma que ha dotat 525 milions d'euros per a fer front a les reclamacions per preferents i subordinades els titulars de les quals hagin recorregut a l'arbitratge. En finalitzar el mes de juny, Bankia tenia una cartera de crèdits refinançats per un import de 22.113 milions, dels que el 44,2% estan classificats com a morosos.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats