Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

L'acord en el conveni del metall de Catalunya desconvoca la vaga en aquest sector

El pacte és el primer que evita la pèrdua de drets laborals que facilita la darrera reforma laboral

Tomeu Ferrer

Barcelona —

El conveni del metall de Catalunya finalment s'ha desbloquejat i es firmarà un acord. Això vol dir que els sindicats desconvoquen la vaga anunciada en aquest ram de producció per al pròxim 23 de maig, segons Javier Pacheco, secretari general de la Federació d'Indústria de CCOO a Catalunya.

La negociació que els dos sindicats majoritaris duien amb la Unió Patronal Metal.lúrgica (UPM) de Foment del Treball ha aconseguit evitar un enfrontament directe entre treballadors i empresaris. El metall a Catalunya agrupa uns 250.000 operaris i es el conveni més nombrós dels que caducaven el 7 de juliol proper.

@page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: #000000; widows: 0; orphans: 0 } P.western { font-family: “Liberation Serif”, “Times New Roman”, serif; font-size: 12pt; so-language: ca-ES } P.cjk { font-family: “DejaVu Sans”; font-size: 12pt; so-language: zh-CN } P.ctl { font-family: “FreeSans”; font-size: 12pt; so-language: hi-IN } Des de CCOO es llança la consigna de desconvocatòria de la vaga del 23 d'aquest mes per als treballadors metal.lúrgics, tot i que els dirigents consultats per CatalunyaPlural mantenen que si no hi ha acord respecte als altres convenis es farà sentir també la solidaritat del seu ram.

@page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: #000000; widows: 0; orphans: 0 } P.western { font-family: “Liberation Serif”, “Times New Roman”, serif; font-size: 12pt; so-language: ca-ES } P.cjk { font-family: “DejaVu Sans”; font-size: 12pt; so-language: zh-CN } P.ctl { font-family: “FreeSans”; font-size: 12pt; so-language: hi-IN } L'acord aconseguit es basa en quatre punts: compromís de pactar l’estructura de la negociació col.lectiva que ha d’acabar constituint el conveni del metall de Catalunya.

Dividir el conjunt de matèries que constitueixen l’estructura de la negociació col·lectiva en tres blocs que s'han de negociar abans del 31/12/2013, del 31/12/2014 i del 31/12/2015 cadascun d’ells.

Compromís de negociació i concreció d’un acord en matèria salarial per als 2013, 2014 i 2015 que contempli el pagament dels endarreriments de 2012, increments en base als II AENC (2012- 2014) i clàusules de salvaguarda que garanteixin el terminis de negociació del punt 2.Mantenir la ultraactivitat garantint per tant les condicions actuals regulades en els convenis provincials mentre no s'acordi la part salarial i l’estructura de negociació col·lectiva del conveni del metall de Catalunya. Evitant així la caiguda dels convenis col·lectius.

El conveni del metall era el més important dels que s'havien de renovar abans del 7 de juliol. El fet que s'hagi desbloquejat pot suposar que la patronal Foment del Treball hagi iniciat el camí negociador en lloc d'esperar, com es temia, que la vigència dels acords decaigués per així obtenir unes condicions salarials i de drets socials equivalents al salari mínim i allò que marca l'Estatut dels Treballadors. Per aconseguir millorar aquests mínims els treballadors no tindrien altre remei que negociar punt per punt partint pràcticament de zero. Una altra sortida seria entrar en el camí de la individualització de les relacions laborals.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats