Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Escrache silenciós de la PAH a Alberto Fernández Díaz per exigir el seu suport a la ILP d'emergència habitacional

Escrache de la PAH al PP de Barcelona.  (Foto: João França)

João França

Barcelona —

La PAH ha tornat a fer-se notar en la campanya electoral, aquesta vegada en un acte de l'aclaldable del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz. Dissabte ja van encetar una nova campanya d'escraches irrompent en actes de CiU, de Xavier Trias, a la capital catalana, i de Francesc Homs, a Sant Celoni. El seu objectiu és que CiU i PP donin suport a la Iniciativa Legislativa Popular pel dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica, que entrarà aviat en tràmit parlamentari i que compta amb el recolzament de totes les formacions polítiques excepte aquestes dues.

El candidat del PP feia una visita a la fira de Sant Ponç per presentar les seves mesures sobre civisme i s'hi ha trobat desenes d'afectats per la hipoteca que l'esperaven amb els cercles verds i vermells que caracteritzen aquestes protestes. Els manifestants l'han acompanyat durant tot el seu passeig pel mercat com una cort silenciosa.

El partit de Fernández és l'únic de tot el consistori barceloní que no va votar a favor de la moció amb a qual l'Ajuntament donava suport a les mesures de la ILP. A Trias, per la seva banda, li van retreure dissabte que tot i votar a favor d'aquesta moció, el seu partit, CiU, es mantingui en silenci sobre la ILP a nivell parlamentari.

La PAH ha recriminat al líder popular que no hagi donat respostes a la problemàtica de l'emergència habitacional en les diferents capes administratives que governa el PP arreu de l'Estat. Pel que fa a la moció, Fernández els ha respost que no la va votar perquè la considera “incompleta”, ja que planteja sancionar els bancs, però no l'Administració, “que també té molts pisos buits”, ha assegurat.

Policia contra l'incivisme

El candidat del PP presentava aquest dilluns les seves propostes en matèria de civisme. El PP vol impulsar una nova ordenança de civisme i planteja mesures com “regular l'accés de les persones que hagin estat sancionades per conducta incívica reiterada i/o amb deutes per impagament de les sancions” als serveis de l'Ajuntament. Fernández Díaz promet augmentar la implicació de les forces policials, posant els Mossos a treballar “en la persecució de l'incivisme”, incrementant els efectius de Guàrdia Urbana o destinant més policies “a aquelles zones de la ciutat amb més presència de 'top manta'”. Preguntat sobre la campanya antiimmigració del seu homòleg badaloní Xavier García Albiol ha contestat que “cadascú té les seves fòrmules”.

Etiquetas
stats