Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutge exigeix als pares de la Nadia entregar el passaport de la nena

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra en una operació

elDiario.es Catalunya

El magistrat del Jutjat d'Instrucció 1 de la Seu d'Urgell ha exigit el passaport de la Nadia, la nena afectada per una rara malaltia i que els pares de la qual fa anys que demanen donacions per buscar una cura. El jutge, que investiga la suposada estafa en la campanya de recollida de donatius per tractar a la Nadia, ha demanat de nou els informes mèdics de la menor per acreditar si realment pateix tricotiodistrofia.

Així ho ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat. Amb aquesta mesura es vol comprovar la malaltia de la menor i la gestió dels fons recaptats. De moment encara no s'ha citat a declarar el pare de la Nadia.

El jutge ha demanat a la Fiscalia si a més “considera oportú” retirar la custòdia de la menor. Dilluns el jutge ja va ordenar el bloqueig dels comptes bancaris del pare després de les informacions que apuntaven a una possible estafa. En cas que els pares de la Nadia necessitin diners per a despeses derivades de la malaltia de la seva filla durant aquest temps hauran de sol·licitar-ho al jutjat.

Es calcula que gràcies a una campanya iniciada a les xarxes socials s'havien recaptat al voltant de 150.000 euros amb l'objectiu de finançar una suposada operació a l'estranger. El pare de la Nadia ja va anunciar que tornarà els diners recaptats a qui ho sol·liciti.

Etiquetas
stats