Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les entitats independentistes repartiran banderes escoceses davant la prohibició d'estelades

Una bandera escocesa amb una catalana en una imatge d'arxiu

elDiario.es Catalunya

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'associació de juristes DRETS i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han decidit respondre a la decisió de la Delegació del Govern espanyol a Madrid de prohibir les estelades a la final de la Copa del Rei repartint banderes escoceses. En un comunicat anuncien que repartiran 10.000 banderes escoceses als aficionats del FC Barcelona perquè les despleguin abans de l'inici del partit i en el minut 17:14.

“Hem escollit aquest símbol perquè ens permet denunciar la diferència de tracte que rep Catalunya per part d'Espanya respecte al que té Escòcia amb el govern del Regne Unit”, asseguren les entitats, que reivindiquen el dret dels catalans a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació legal com el que es va celebrar a Escòcia. Les banderes es repartiran a la Fanzone del Barça, en una àrea de servei de Lleida –en el camí cap a Madrid– i també a Barcelona a la seu d'aquestes entitats.

La prohibició de la bandera independentista catalana va saltar a primera línia política amb la renúncia del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a assistir al partit. La prohibició no ha agradat ni tan sols al PP català. Així ho han expressat els líders del partit al Parlament, Xavier García Albiol, i a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que han reclamat “llibertat d'expressió per tothom”.

Etiquetas
stats