Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Un nou informe atribuït al Cesicat mostra el seguiment a un grup de música reivindicatiu

Fragment de l'informe sobre el grup Jamància

João França

Barcelona —

Segueixen apareixent en comptagotes filtracions de documents atribuïts al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) en els quals es monitoritza activitat d'activistes en xarxes socials. Mentre els documents fins ara se centraven en usuaris rellevants a Twitter, l'últim informe de sis pàgines està dedicat al grup de rapcore Jamància, amb poc més de cent seguidors a la xarxa social. A la seva pàgina, el grup de joves es defineix així: “Som i serem un grup reivindicatiu, explícit i directe”.

L'informe, que inclou els números de telèfon i les pàgines personals a Facebook de membres del grup, apunta a “possibles relacions” amb les organitzacions juvenils JERC (les joventuts d'Esquerra), CAJEI (ara Arran) i la Plataforma de Joves de Gràcia. La base per establir aquestes relacions són cartells de concerts organitzats per aquests col·lectius en els quals ha tocat el grup.

La investigació està motivada per tweets identificats “durant l'operatiu 12M-15M” que, segons recull el text, “parlen de possibles atemptats dirigits a l'edifici de La Caixa”. El missatge que motiva l'informe diu “Maria Cristina, arribem a les dos torres de LaCaixa, deixem el paquet, marxem lluny, esperem uns minuts i BUUUUUM :P”.

Els membres del grup, que expliquen que la formació ja s'ha dissolt, aclareixen que el missatge no es tractava d'un missatge “seriós”, sinó que feia al·lusió a cançons del grup i a l'aniversari del moviment 15-M. Tot i estar al corrent del cas Cesicat, desconeixien l'última filtració on apareixien les seves dades personals. Els joves remarquen, a més a més, que eren menors d'edat quan es va fer aquest informe.

stats