Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge investiga uns fons de dos germans de Felip Puig per possible blanqueig

La economía catalana crecerá un 1,5 por ciento este año, según el gobierno catalán

EFE

Barcelona —

Un jutge de Barcelona investiga l'origen d'uns fons rebuts per Oriol i Jordi Puig, germans de l'actual conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig i el segon d'ells exsoci de Jordi Pujol Ferrusola, arran d'una denúncia de la Policia Nacional per sospites de un delicte de blanqueig de capitals.

Segons han informat a Efe fonts judicials, la investigació, que encara es troba en un estat molt incipient, la va obrir fa més d'un mes el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona i es basa en un informe del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals del Banc d'Espanya (Sepblac).

De moment, el jutge s'ha limitat a informar als germans Puig de la investigació oberta contra ells, de manera que hi puguin comparéixer amb un advocat tot i que no estan imputats, i ha encarregat diverses diligències a la Policia Nacional per esbrinar l'origen d'unes transferències enviades a comptes dels dos germans l'any passat.

Segons publica avui el diari El País, la informació se centra en mitja dotzena de transferències amb prop de mig milió d'euros que van ser enviades al desembre de 2013 a comptes d'Oriol Puig i de Jordi Puig, exsoci de Jordi Pujol Ferrusola en alguns dels seus negocis.

Jordi Puig va ser soci de Jordi Pujol Ferrusola a Iberoamericana de Business and Marketing, dedicada a la contractació d'obres i serveis amb l'administració pública i que va ser dissolta l'any 2009. Per la seva banda, Oriol Puig és director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) des de 2011 i, a la vegada, administra cinc societats, entre elles la signatura de compravenda de vins Viniteca de Barcelona.

Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) remès el juny passat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que investiga per blanqueig de capitals a Jordi Pujol Ferrusola, apunta que aquest va cobrar comissions milionàries no justificades per la concessió d'obres públiques quan Felip Puig era conseller de Política Territorial i el seu germà Jordi soci del primogènit dels Pujol.

Etiquetas
stats