Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge conclou la investigació del cas Quintana i envia a judici dos agents

Ester Quintana va perdre un ull per l'impacte d'una bala de goma /EDU BAYER

Pau Rodríguez

El jutge ha tancat la investigació del cas Ester Quintana i enviarà a judici els dos agents dels Mossos d'Esquadra imputats: el subinspector de la unitat Dragó 40, que podria haver donat l'ordre de disparar, i l'agent encarregat de l'escopeta de bales de goma. Els seus recursos han estat desestimats pel jutge, Francisco González Maíllo, i hauran de seure al banc dels acusats.

Ester Quintana va perdre un ull durant els disturbis de la vaga general del 14 de novembre de 2012, a Barcelona. Els responsables de la conselleria d'Interior sempre han negat que els seus agents disparessin bales de goma en aquell punt de la ciutat, entre el passeig de Gràcia i el carrer Casp, però la versió oficial ha anat variant amb el temps. El que sí que reconeixen els mossos és que van baixar de les furgonetes per “dispersar” els manifestants i van disparar dues salves en la direcció en què es trobava Quintana.

Durant la instrucció, el jutge va deixar clar ja en una interlocutòria que “les lesions d'Ester Quintana van ser ocasionades per una pilota de goma”, d'acord entre altres coses amb els informes forenses, que deixen constància que “les lesions oculars produïdes per les bales de goma es corresponen amb les de Quintana”. En aquell mateixa interlocutòria, el magistrat, que en el seu relat indiciari ja apuntava als dos agents imputats, va voler posar per escrit que l'actuació dels mossos havia estat “desproporcionada” i “imprudent”.

Practicades les “nombroses diligències” d'aquest sumari, el jutge ha elevat el cas a l'Audiència Provincial. En la interlocutòria també consta el processament de la Generalitat com a responsable civil subsidiària.

Etiquetas
stats