Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La ONU advierte de que “las represalias son ilegales” a Israel e Irán
El Ayuntamiento de Marbella recalifica los terrenos de la mansión de la alcaldesa
Opinión - Cómplices de la impunidad de Israel. Por Rosa María Artal

Les explicacions de les irregularitats a l'àrea de Cooperació de la Diputació no convencen PSC i ICV-EUiA

Ple de la Diputació de Barcelona. / ENRIC CATALÀ

Siscu Baiges

Barcelona —

La Junta de portaveus extraordinària que ha celebrat la Diputació de Barcelona, aquest dimarts, perquè el govern de la corporació donés explicacions de la gestió de la Direcció de Relacions Internacionals, no ha satisfet les expectatives dels grups de l’oposició del PSC i ICV-EUiA, com han explicat a CatalunyaPlural.cat els seus representants Pilar Díaz i Àlex Mañas.

Després de la reunió, la Diputació ha difós un comunicat on s’afirma que la Junta de Portaveus “ha valorat positivament la informació i les explicacions aportades pel Govern”. Díaz i Mañas han coincidit que el dossier que els han facilitat a la reunió era voluminós i ben presentat però que no resolia cap de les dues qüestions per les quals demanen explicacions. Aquestes dues qüestions són l’informe de l’Agència de Salut Pública que denuncia assetjament laboral a l’àrea de Relacions Internacionals i les informacions sobre presumptes irregularitats en la gestió dels fons del departament de Cooperació al Desenvolupament.

Els portaveus socialista i d’ICV-EUiA han demanat que es conclogui definitivament l’informe sobre les irregularitats i que es tanqui també la instrucció per assetjament laboral. La nota difosa per la Diputació reconeix que “atès que una part de la informació està sotmesa a la finalització de l'expedient d'informació reservada que s'està instruint, s'acorda instar que, amb la major brevetat possible, es finalitzin els treballs de l'esmentada instrucció per tal de poder celebrar una nova Junta de Portaveus extraordinària d'estudi i valoració global i prendre les decisions oportunes”.

Per tant, s’haurà de convocar una nova Junta de Portaveus en els propers dies. Pel que fa a les denúncies recollides per l’Agència de Salut Pública sembla que no preocupen als actuals governants de la Diputació, ja que el seu portaveu, Joan Carles García Cañizares, que també és el responsable polític de l’àrea de Relacions Internacionals, no ha aportat cap nova informació a la reunió d’avui. Pilar Díaz li ha recordat que en l’anterior Ple de la Diputació es va comprometre a presentar les conclusions de la instrucció abans no acabi el mes. I només queden 14 dies per arribar a juliol. L’endarreriment en la constitució de la nova Diputació, per les denúncies en alguns recomptes electorals, faran que aquesta no es produeixi fins el proper 15 de juliol i l’actual corporació encara celebrarà un Ple ordinari més.

Àlex Mañas ha demanat que el govern de la Diputació doni explicacions del perquè ha fallat l’Oficina de Control de Riscos Laborals en el cas de l’assetjament laboral i ha anunciat que demanarà que la corporació es personi com acusació particular contra les persones implicades en les irregularitats denunciades en la gestió dels diners destinats a Cooperació al Desenvolupament. El responsable de Relacions Internacionals, Jordi Castells, i el director de l’àrea de Cooperació al Desenvolupament, Jonathan Jorba, van dimitir després que CatalunyaPlural.cat informés que des 2012, després de fer-se CiU amb el govern de la Diputació de Barcelona, almenys un milió d'euros de la partida de l'organisme per a la cooperació al desenvolupament s'ha repartit entre empreses i patronals catalanes sense experiència en el sector i en procediments sovint polèmics“.

Pilar Díaz ha explicat que el PSC està estudiant aquesta possibilitat però encara no ha pres cap decisió a l’espera del nou informe que haurà de presentar Joan Carles García Cañizares a la propera Junta Extraordinària de portaveus.

Etiquetas
stats