Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutjat immobilitza els diners donats per a la Nadia i recull informació mèdica sobre el cas

Un jutge investiga per estafa el "cas Nadia" i ordena immobilitzar els comptes

elDiario.es Catalunya

Els comptes que contenien els diners donats als pares de la Nadia, la nena malalta de tricotiodistrofia, han estat immobilitzats aquest dilluns pel jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell, Lleida. El jutge ha pres aquesta decisió en el marc de la investigació per suposades irregularitats en la gestió dels fons rebuts, demanats pels pares amb l'objectiu d'ajudar la seva filla.

El jutge també està recollint tota la informació mèdica de la menor, amb l'objectiu que sigui examinada per un forense per acreditar, d'una banda, l'existència de la malaltia en la nena i, de l'altra, per conèixer com han gestionat els pares els diners aportats pels donants. Les possibles irregularitats investigades se circumscriuen als 153.000 euros recaptats en quatre dies de campanya solidària.

Segons expliquen fonts judicials, amb la immobilització dels comptes dels pares, aquests han de requerir al jutjat per disposar dels diners en cas de necessitat mèdica. El jutge no ha imputat a ningú pel cas, ni de moment hi ha cap citat a declarar.

Els detalls judicials han estat coneguts aquest dilluns, a través de fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, després que els Mossos d'Esquadra obrissin dissabte una investigació sobre el cas. La Fiscalia també s'ha sumat a la investigació davant les sospites que pogués tractar-se d'una estafa.

El cas de la Nadia havia sortit a la premsa diverses vegades durant els últims anys, però va prendre rellevància pública en les últimes setmanes, quan el pare de la menor va impulsar una recollida de fons solidària apareixent en diversos mitjans, com el diari El Mundo. Posteriorment, diversos mitjans com Hipertextual, Malaprensa i El País van trobar incongruències en el relat del pare, que relatava viatges pel món i un equip secret de metges a Houston.

Després de les denúncies dels mitjans, la família va assegurar que tornaria tots els diners i el pare va confessar que havia “exagerat” parts del relat. Segons les seves declaracions a Antena 3, el pare enganyava a la mare de la nena assegurant que viatjaven a Houston quan en realitat anava a curanderos. Segons el relat patern les donacions ascendirien a 301.000 euros.

Etiquetas
stats