Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La ONU advierte de que “las represalias son ilegales” a Israel e Irán
El Ayuntamiento de Marbella recalifica los terrenos de la mansión de la alcaldesa
Opinión - Cómplices de la impunidad de Israel. Por Rosa María Artal

La falta de recursos aboca l’associació Llibres Lliures al tancament definitiu

La associació Llibres Lliures.

Cristina Palomar

Barcelona —

Gairebé un any i mig després de la seva exitosa obertura, el projecte de l’Associació Llibres Lliures de Barcelona de compartir llibres de forma gratuïta perilla. La falta de recursos econòmics i les dificultats per trobar voluntaris per cobrir els horaris d’atenció al públic els aboca al tancament definitiu. L’entitat sense ànim de lucre, escollida per l’Ajuntament de Barcelona com a exemple d’associació innovadora, s’ha donat de marge fins a finals del mes de gener per intentar trobar el finançament que garanteixi la continuïtat de l’activitat.

L’associació pionera a Catalunya, que té la seva llibreria al carrer Cantàbria 72 i ofereix un fons lliure de més de 12.000 llibres provinents de donacions privades, ha funcionat fins ara sense cap subvenció pública i les seves úniques vies de finançament - les donacions del públic, les aportacions testimonials de 15 euros anuals dels socis i les quotes que es paguen per participar en els diferents cursets- han resultat insuficients per pagar el lloguer del local i els subministraments bàsics. La decisió de tancar s’ha precipitat aquest mes de desembre al fracassar tots els intents d’aconseguir els ajuts promesos pel Districte de Sant Martí.

En una reunió de socis celebrada el passat 23 de desembre es van plantejar com a propostes per aconseguir més fons incrementar les quotes actuals i buscar finançament extern a través del mecenatge o el patrocini, i el termini màxim per aconseguir-ho expira aquest 31 de gener. “L’entitat s’ha negat sempre a sol·licitar cap ajut a entitats financeres, les mateixes que enriqueixen banquers sense escrúpols i ofeguen persones i famílies. I pel que fa a les subvencions públiques, les intencions del regidor del Districte de Sant Martí d’ajudar l’associació per la tasca social que du a terme no han passat mai de ser bones paraules”, expliquen en un comunicat.

Les dificultats pressupostàries de l’entitat ja es van posar de manifest el mes d’octubre passat amb el tancament del local que havia obert només uns mesos abans al carrer Carders amb el propòsit de portar el projecte cultural al centre de Barcelona. La seu de Llibres Lliures de Carders ocupava una de les sales d'una entitat social alternativa molt coneguda al barri des de fa molts anys, i l’accés gratuït als llibres es combinava amb muntatges teatrals amateurs i amb exitosos recitals de poesia.

El projecte de Llibres Lliures es va posar en marxa el setembre del 2013 amb l’objectiu de posar la cultura a l’abast de tothom amb independència del seu nivell adquisitiu. Per una banda, l’associació va obrir una llibreria al barri de Sant Martí on els visitants podien dur-se tots els llibres que els capiguessin en una mà a canvi d’un petit donatiu. Per l’altra, s’hi organitzaven cursets, xerrades, clubs de lectura, presentacions de llibres i contacontes. Així mateix, l’associació també ha participat en espectacles infantils, fires culturals de barri i en la donació de llibres a escoles i entitats socials.

Etiquetas
stats