Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La macromobilització de la 'V', en xifres

Traçat de la 'V' gegant, que recorre Diagonal i Gran Via de les Corts Catalanes.

La concentració prevista per aquesta Diada compta amb més participants que mai, almenys segons les inscripcions recollides per l'organització, l'Assemblea Nacional de Catalunya. A continuació repassem la macromobilització en xifres.

530.000 inscrits. Aquestes són les persones que ja s'han compromès a acudir a la manifestació. És una xifra rècord en les concentracions a Catalunya, almenys pel que fa a inscripcions. L'any passat es van apuntar a la protesta unes 450.000 persones. Caldrà veure, però, quantes hi participen finalment. En declaracions a Rac1, Carme Forcadell (ANC) assegurava que el seu desig és que aquesta Diada uns dos milions de persones prenguessin part de la manifestació en forma de 'V' gegant.

200.000 metres quadrats. L'ANC espera omplir de gent -amb samarretes grogues i vermelles, i formant un mosaic- tota la superfície dels trams centrals de la Gran Via de les Corts Catalanes i de la Diagonal. Les dues avingudes es troben a la plaça de les Glòries, on s'hi formarà el vèrtex i on s'hi celebraran parlaments i actuacions. En total, són 11 quilòmetres i 73 trams.

1.500 autocars. Com ara fa dos anys, en la massiva mobilització del 2012, milers d'autocars es desplaçaran a Barcelona per desembarcar-hi manifestants d'arreu de Catalunya. Per superar amb èxit el repte de la mobilitat, s'ha recomanat a la gent que arribi abans del migdia a la capital catalana. També es preveu l'entrada de 100.000 vehicles privats.

5.771 agents dels Mossos d'Esquadra. Per garantir aquesta mobilitat, i també la seguretat durant tots els esdeveniments i activitats de la Diada, la conselleria d'Interior ha activat fins a 3.160 agents extraordinaris, que amb la resta sumaran 5.771 efectius a Barcelona.

7.000 voluntaris. També com cada any, l'ANC ha aconseguit mobilitzar milers de persones voluntàries que ajudaran a l'organització a distribuir els manifestants, conduir-los per la ciutat i ultimar els preparatius.

947 urnes. Al vèrtex de la 'V' s'hi col·locaran 947 urnes. Està massa a prop la data del 9 de novembre com perquè faltessin a la manifestació referències a la consulta sobiranista. La xifra respon al poble de municipis de Catalunya.

17.14. La xifra clau. Quan siguin les 17 hores i 14 minuts -en referència a l'any 1714- el vèrtex de la manifestació ja estarà conformat, i un jove que farà 16 anys el proper 9 de novembre -edat mínima per votà- dipositarà un vot a una urna. Minuts abans, el vèrtex l'hauran conformat les dues capçaleres de la manifestació, provinents de Gran Via i Diagonal, que entre elles sumaran una pancarta amb el lema 9N Votarem. 9N Guanyarem.

Etiquetas
stats