Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El magistrat Rodríguez Laplaza completa el tribunal que jutjarà Artur Mas

Mas veu una "aberració" el seu judici pel 9N i veu "deteriorament de la democràcia"

elDiario.es Catalunya

El tribunal que jutjarà Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau ja ha trobat al seu tercer membre, després d'una recerca de diverses setmanes. El magistrat Eduardo Rodríguez Laplaza, de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha estat designat aquest dilluns per jutjar els exmembres del Govern per presumptes delictes de desobediència i prevaricació en el procés participatiu del 9-N.

Rodríguez Laplaza acompanyarà al tribunal a Jesús Maria Barrientos, president del TSJC i que serà el ponent de la sentència, i a Carlos Ramos, l'únic jutge de la sala civil i penal del TSJC que no ha intervingut fins ara en el procediment. El tercer membre del tribunal ha estat designat seguint l'article 199 de la Llei orgànica del poder judicial, ja que els altres membres de la sala civil i penal de l'alt tribunal català no podien optar a integrar-lo per haver format part de la sala d'admissió, o bé de la de recursos o haver instruït la causa.

Un cop designat a Rodríguez Laplaza, els tres membres del tribunal jutjaran Mas, Ortega i Rigau entre els dies 6 i 10 de febrer d'enguany. Entre les primeres decisions que els magistrats hauran de prendre hi ha la d'admetre o no les proves de les parts. Per part de les defenses s'ha proposat una important llista de testimonis, amb noms com el del mateix president del Govern, Mariano Rajoy.

stats