Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els okupes del Banc Expropiat diuen haver recuperat l’espai

Presentant la porta per la qual han entrat els okupes al Banc Expropiat / ROBERT BONET

elDiario.es Catalunya

Els okupes anunciaven aquest dissabte al matí a través del seu compte de twitter, que havíen recuperat el Banc Expropiat i que un grup d’ells es trobava a dins del local. Poc després que difonguessin un vídeo on apareixien cinc persones a dins celebrant que havien recuperat l'espai els Mossos d'Esquadra s'han presentar a les portes del local, a Travassera de Gràcia 181, per desallotjar-los.

Segons la policia catalana ja han detingut a totes les persones que estaven a dins i de moment la situació està calmada.Tres dels okupes havien estat detinguts just a l'entrar els Mossos però els dos que quedaven va ser més difícil de desallotjar-los ja que estaven lligats a un bidó de ciment, segons La Directa.

Mentre això passava a la seu del Banc Expropiat un grup de persones es manifestava a la Plaça Revolució del barri de Gràcia -molt a prop del local- donant suport als okupes.Els manifestants van seguir pels carrers de Gràcia durant unes hores després de les detencions.

Els activistes que s’havien manifestat pel barri durant el matí tenien com a objectiu tornar a ocupar el Banc. El local que va ser desallotjat fa més d’una setmana, ha estat l’epicentre de diverses mobilitzacions i disturbis que s’han produït des d’aleshores fins ara.

El Banc Expropiat havia estat okupat des del 2011 i tenien ordre de desallotjar-lo fa un any, però l’ex alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va optar per pagar un any de lloguer al propietari per evitar que hi hagués un conflicte just abans de les eleccions.

Etiquetas
stats